Danes sem spet pripravljala bombice s sirčkom. Spiridon, si imel kar prav. Ker seveda ne pečejo, sem jih čistila brez rokavic. Nato poizkusim prst - peče. Dam v usta dve semenci- kar dobro pečejo. Paprika sama pa še vedno nič. Torej če ima kdo kakšno modro razlago. Kako je to mogoče, da semena pečejo, meso paprike pa ne. Pa so sigurno dovolj zrele.
Tele čiliji me res vedno znova presenečajo. Tudi to kako so polni, da če bo komu kaj primanjkovalo, naj se kar javi. Drugače sem pa družino preskrbela za naslednjih 20let :-)
Tako, zdajle pa na čili roštiljado. Še malo Pimientos de Padron na žaru. Se že veselim degustacije. Upam, da bo pridelek družbi všeč.
V tej vročini so nekatere sorte čisto ponorele; včeraj sem si za malico pripravil dve papričice Bulgarian Carrot - v primerjavi s habaneri, šala mala, sem si mislil ....
Ampak, trajna pekočina na ustnicah in jeziku, ki ni hotela izginiti
Zmogel sem enega in polovičko, več ni šlo . Res pa je ta sorta ena tistih, totalno "zmešanih", kar se odraža tudi pri podatkih za skovile. Večinoma ga rangirajo nekje med 5,000 in 30,000 skovilov, vendar se najdejo podatki za 2.500 do 5.000 in 50.000 do 100.000 skovilov.
Jest sm prejle pojedel enega zelo zrelega jalapena - sem imel še pol ure žerjavico v žnablih kot da bi pojedel Morugo...
Ko boš pojedel Morugo boš mislil, da si pri zobarju in , da si dobil inekcijo preden ti bodo zob ven dali. _________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Jaz ob narezku za dopoldansko malico prakticiram Serrano, vendar jih več kot šest komadov ne uspem pospraviti. Lanski so bili dosti blažji, a tile letošnji, iz rastlinjaka, so pa prav hudičevi. Vsaj zame, ki še ne prakticiram, da bi že zjutraj namesto kave pil nitroglicerin