Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Inka kumara - Cyclanthera pedata - achocha
Pri meni na vrtu je nekaj malega ačoč, ki so ravno pravšnje za pobrat in kar nekaj čisto micenih, ki so komaj opazne. Mislim, da se bo sedaj začelo, da bodo kar začele bolj konkretno zoreti. Vsaj lani je bilo tako.
Jih je pa res malce težje opaziti. Že cvet ni kaj posebej razkošen, niti viden, potem ko pa se formira plod je pa tudi podobne barve kot listje in se kar nekako poskrije med vse tisto zelenje.
Jih je pa res malce težje opaziti. Že cvet ni kaj posebej razkošen, niti viden, potem ko pa se formira plod je pa tudi podobne barve kot listje in se kar nekako poskrije med vse tisto zelenje.
Tretje leto z achochami. Lansko leto mi bodičaste niso bile tako všeč kot gladke, tako da sem letos sadil samo gladke.
In potem sem jih "imel dovolj", da so za jest ampak niso pa neki full dobre npr. vložene. Saj jih nekaj porabiš pri kuhanju pa spet, jih bolj porabiš zato ker jih imaš, ne ker so tako full dobre.
Mlade so dobre za pojest ampak spet jih ne poješ eno skledo ampak mogoče za eno pest, dve.
Tako da sem jih "bil res sit", da so tako fajn za gojenje, da dajo dober pridelek, uparaba pa tako bolj odvisna od posameznika in....
sem se odločil, da jih bom spekel, pa čeprav jih potem vržem v kanto.
Prerezane sem zložil v pomaščeno kozico in dobro prepekel na prerezani strani in potem obrnil ter spekel še na drugi strani. Joj, kako so bile dobre. ODLIČNEGA OKUSA.
Včeraj sem jih spet spekel za celo skledico, pa sva jih z ženo pojedla mimogrede še predno smo pričeli s kosilom. Če se je pa kakšen preveč spekel pa je postal tanek - odličen čips.
Pečena (dobro prepečena) achocha je odličnega okusa.
Eto, to sem želel deliti z vami.
In potem sem jih "imel dovolj", da so za jest ampak niso pa neki full dobre npr. vložene. Saj jih nekaj porabiš pri kuhanju pa spet, jih bolj porabiš zato ker jih imaš, ne ker so tako full dobre.
Mlade so dobre za pojest ampak spet jih ne poješ eno skledo ampak mogoče za eno pest, dve.
Tako da sem jih "bil res sit", da so tako fajn za gojenje, da dajo dober pridelek, uparaba pa tako bolj odvisna od posameznika in....
sem se odločil, da jih bom spekel, pa čeprav jih potem vržem v kanto.
Prerezane sem zložil v pomaščeno kozico in dobro prepekel na prerezani strani in potem obrnil ter spekel še na drugi strani. Joj, kako so bile dobre. ODLIČNEGA OKUSA.
Včeraj sem jih spet spekel za celo skledico, pa sva jih z ženo pojedla mimogrede še predno smo pričeli s kosilom. Če se je pa kakšen preveč spekel pa je postal tanek - odličen čips.
Pečena (dobro prepečena) achocha je odličnega okusa.
Eto, to sem želel deliti z vami.
Rukola, ko takole govoriš o pečenih achochah, mi že kar na daleč dišijo. Spet bo treba nekako priti do semen.
Jaz sem gojenje pred leti opustila, ker mi surove nikakor niso bile všeč, za vlaganje jih pa nisem imela dosti. Imela sem bodičasto in priznam, da se mi ni dopadla. Rastla je bujno, plodov je imela zelo malo, pa še te sem večinoma šparala, da jih bom imela za semena. Semen nisem dobila, ker pred zmrzaljo plodovi niso dozoreli popolnoma.
Vidim, da lepo ozelenijo ograjo, bi mi prav prišlo, ker je sosed posekal svoje hruške in mi zdaj lahko iz svoje hiše gleda naravnost v krožnik (no pa naše ritke, ki se kopajo v bazenu na terasi )_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Jaz sem gojenje pred leti opustila, ker mi surove nikakor niso bile všeč, za vlaganje jih pa nisem imela dosti. Imela sem bodičasto in priznam, da se mi ni dopadla. Rastla je bujno, plodov je imela zelo malo, pa še te sem večinoma šparala, da jih bom imela za semena. Semen nisem dobila, ker pred zmrzaljo plodovi niso dozoreli popolnoma.
Vidim, da lepo ozelenijo ograjo, bi mi prav prišlo, ker je sosed posekal svoje hruške in mi zdaj lahko iz svoje hiše gleda naravnost v krožnik (no pa naše ritke, ki se kopajo v bazenu na terasi )_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A