Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2015

mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Zelenc, v olje daš lahko čisto vsak čili, samo da je res dobro posušen!

LP_________________mfranc
Zelenc

Odgovor Napisal/-a Zelenc »

@mfranc

Hvala za odgovor. Se lotim dela še danes :-)
Uporabniški avatar
Plamenka

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

O, pri tebi je pa že veliko pekočega, MFranc! Kakšno aromo pa ima tvoja 'lanterna'? Maya Red se mi ne zdi tako dobra, kot lanski habaneri, zaenkrat pa težko primerjam, ker je dozorel samo še rdeči. Upam, da Mayo Red degustira še kdo od vas, poznavalcev in jo primerja z ostalimi.

Tudi jaz jih nekaj sušim, naredila pa sem nekaj rahlo pekočih omak, ki gredo zelo v promet, saj je v uporabi že 3. kozarec.
mfranc

Plamenka, na žalost sem malo pozno ugotovil, da mi čutilo okusa ne funkcionira; tako moram še tiste izjave, ki sem jih v zadnjih tednih dajal o okusu "nazaj vzeti" Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes .
Stranski efekt neke medicine, ki jo jemljem Embarassed .

Upam na normalizacijo čez nekaj mesecev Wink .

robert

Odgovor Napisal/-a robert »

Takšni pa so moji čiliji trenutno,saj vam ne sežejo niti do pete.

pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Začelo se bo počasi
Shrani.si_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
mfranc

Robert, v kako velikih loncih pa imaš čilije?

mfranc

choco_chili je napisal/a:
Imam ga na okenski polici kjer je okno 2 x 1,8 metra in ima splomladi veliko sonca. Poleti ga prestavim na balkon, kjer ima med 10 in 18 sonce.

Choco_chili, res imaš idealne pogoje za okensko vzgojo čilija up ; sem te pa pozabil vprašati na katero stran neba gleda okno?

robert

Odgovor Napisal/-a robert »

Mfranc-v 7,5 literskih,takrat nisem imel večjih.
Nevem pa,ali bi jih lahko presadil sedaj v večje,verjetno nebi bil ravno idealen čas.Ker pa bi jih rad nekako prezimil,pa mi manjši lonci bolj odgovarjajo-zaradi omejenega prostora,kjer se pozimi drenja vse,kar je bolj občutljivo na mraz.
Zelenc

Odgovor Napisal/-a Zelenc »

Sem naredil jalapeno na žaru - očistil notranjost, nažokal s feta sirom in koščki paradajza, zaprl kot filano papriko in popekel.

Za prste obliznit!
Odgovori