Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Posušeni pridelki v shrambi
MARIJAV je napisal/a: |
Sušim že tretjo rundo paradižnika - pelate in na pol prerezane češnjevce. Posušila sem jih (češnjevce) do hrustljavosti in zanimivo: odlični so kot čips za hrustanje . |
Ja, tudi, če jih zaliješ z olivnim oljem, so potem še vedno hrustljavi in zanimiv dodatek sendvičem, recimo. Sem predlani preskusila s 100&1000 sorto.
vroč pozdrav. za sušenje uporabljam zastojnsko vročino (39-41 na šterni med zidovi). prekrijem s tenko gazo, a ko je tako vroče niti ni potrebe ne naletava nobeden mrčes. posušila sem že več različnih korenovk (korenje temnovijola, rumeno in rdeče, kolerabico zeleno in vijola, gomoljno zeleno,) in buče hokaido, navadne cukete. trenutno še sušim na tenko narezane zelene cukete, vijola korenček in g. zeleno.
surove in cuhe cukete rezane na več načinov. buča hokaido in g. zelena ter drobna zelena jabolka imenovane "petrovke" , teh nobeden v vasi ne je, ker so bila napadena od strani z. minic in os, očiščena in narezana so mini varijanta slovenskih krhljev.
Lpmami živio, če korenovke (tudi r. peso) narežeš čimbolj na tenko prej se posuši ne glede ali boš sušila na soncu ali v sušilniku.
(probaj surovo, olupljeno naribat malo posolit in dodati olivca, popoprat - če hočeš dodaš domač kis a ni nujno. odlično) lpvoda
surove in cuhe cukete rezane na več načinov. buča hokaido in g. zelena ter drobna zelena jabolka imenovane "petrovke" , teh nobeden v vasi ne je, ker so bila napadena od strani z. minic in os, očiščena in narezana so mini varijanta slovenskih krhljev.
Lpmami živio, če korenovke (tudi r. peso) narežeš čimbolj na tenko prej se posuši ne glede ali boš sušila na soncu ali v sušilniku.
(probaj surovo, olupljeno naribat malo posolit in dodati olivca, popoprat - če hočeš dodaš domač kis a ni nujno. odlično) lpvoda