Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2013

Odgovori
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

mfranc, Mariija pride na Livado, le prinesi semena.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Letošnja letina paradižnika pri meni slabo obeta Crying or Very sad . Razen pri balkonskih, ki že zorijo, je komaj kje opaziti kako mini jagodo, v glavnem šele cvetijo, pa še to ne preveč bujno. To pa pomeni, da ga pred koncem avgusta ne bomo jedli. Reši me samo še lepa in topla jesen.

Izjema sta le dve sadiki od mfranca, pa še tidve sta se po presaditvi na prosto za nekaj časa ustavili v nadaljnji rasti.
labia

Odgovor Napisal/-a labia »

Na žalost tudi pri meni ne bo dobra letina. Imam samo po nekaj zelenih plodov na vsaki rastlini pa še ti so majhni. Je pa zato na vrhu ( najvišja etaža) pognalo ogromno cvetov.

Tako, da bo za količino očitno treba čakati na avgust.
Krivo je to letošnje vreme. Najprej tisti mraz ko so mi odpadli spodnji dve etaži s cvetovi in tudi manjšimi plodovi, potem pa ta zadnja vročina, ko se je slabo oplojevalo.
Kaj hočemo, vsako leto tudi ne more biti rekordno.
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Pa ravno letos, ko sem se prvič resno spravil k vzgoji paradižnika. Sicer se tolažim, da bo v toplogredni hiški nekaj rastlin prej, pa vseeno raznih zanimivih sort še lep čas ne bo. Rolling Eyes
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Pri nas smo eno Maskotko pojedli, Gartenperle ima 3, ki prehajajo iz rumenkaste v rdečo barvo.
Imata pa obe sadiki ogromnoooo cvetov že dolgo časa, sejani vsi istočasno, kot ostali, le da sta ti sadiki zgodaj presajeni v rastlinjak.

Ima pa Kimberly kar nekaj plodov, le zreli bodo kdaj - tega pa nihče ne ve.
Zato pa paprika in feferoni pridno delajo in jih jemo (Lana, Ferenc tender, Banana...).

vse pridno cveti, to je pa tudi vse._________________Lp, Živa
bodika

Odgovor Napisal/-a bodika »

Žal tudi pri meni cveti le tu in tam kakšen paradižnik,kljub temu da nanje sije sonce od jutra do večera.Se pozna,da je v bližini gozd,posledično je zvečer hitreje hladno.Je pa zanimivo,da so paradižniki poleg katerih je posajen nizki fižol,vidno večji od paradižnikov, ki rastejo sami.
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

bodika - zna biti, da ti fižol deluje kot neke sorte zastirka. Ali imaš pri onih drugih vmes prazno ali kaj drugega? Sta pa tudi dobra soseda.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Kopičenje za rastline uporabne oblike dušika, kar počenjo baktrije rodu Rhisobium na koreninah fižola ima gotovo kaj zraven pri boljši rasti paradižnika.
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

To če je zraven posajen fižol ali pa bil, sem jaz ugotovil lansko leto pri jajčevcih, rasli so "ko pr norcih", letos enako ugotavljam pri papriki, pri paradižniku pa bomo še videli.
bodika

Odgovor Napisal/-a bodika »

Bicikel,pri ostalih paradižnikih je vmes prazen prostor.
TwityPity,hvala za pripombo.Bom med papriko posadila drugo rundo nizkega fižola.Bom vesela,če bo tudi paprika začela malo bolj rasti.
Metuljc,verjetno bo kaj na tem.Niti pomislila nisem na dušik.
lp
Odgovori