Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik 2013
Letošnja letina paradižnika pri meni slabo obeta . Razen pri balkonskih, ki že zorijo, je komaj kje opaziti kako mini jagodo, v glavnem šele cvetijo, pa še to ne preveč bujno. To pa pomeni, da ga pred koncem avgusta ne bomo jedli. Reši me samo še lepa in topla jesen.
Izjema sta le dve sadiki od mfranca, pa še tidve sta se po presaditvi na prosto za nekaj časa ustavili v nadaljnji rasti.
Izjema sta le dve sadiki od mfranca, pa še tidve sta se po presaditvi na prosto za nekaj časa ustavili v nadaljnji rasti.
Na žalost tudi pri meni ne bo dobra letina. Imam samo po nekaj zelenih plodov na vsaki rastlini pa še ti so majhni. Je pa zato na vrhu ( najvišja etaža) pognalo ogromno cvetov.
Tako, da bo za količino očitno treba čakati na avgust.
Krivo je to letošnje vreme. Najprej tisti mraz ko so mi odpadli spodnji dve etaži s cvetovi in tudi manjšimi plodovi, potem pa ta zadnja vročina, ko se je slabo oplojevalo.
Kaj hočemo, vsako leto tudi ne more biti rekordno.
Tako, da bo za količino očitno treba čakati na avgust.
Krivo je to letošnje vreme. Najprej tisti mraz ko so mi odpadli spodnji dve etaži s cvetovi in tudi manjšimi plodovi, potem pa ta zadnja vročina, ko se je slabo oplojevalo.
Kaj hočemo, vsako leto tudi ne more biti rekordno.
Pri nas smo eno Maskotko pojedli, Gartenperle ima 3, ki prehajajo iz rumenkaste v rdečo barvo.
Imata pa obe sadiki ogromnoooo cvetov že dolgo časa, sejani vsi istočasno, kot ostali, le da sta ti sadiki zgodaj presajeni v rastlinjak.
Ima pa Kimberly kar nekaj plodov, le zreli bodo kdaj - tega pa nihče ne ve.
Zato pa paprika in feferoni pridno delajo in jih jemo (Lana, Ferenc tender, Banana...).
vse pridno cveti, to je pa tudi vse._________________Lp, Živa
Imata pa obe sadiki ogromnoooo cvetov že dolgo časa, sejani vsi istočasno, kot ostali, le da sta ti sadiki zgodaj presajeni v rastlinjak.
Ima pa Kimberly kar nekaj plodov, le zreli bodo kdaj - tega pa nihče ne ve.
Zato pa paprika in feferoni pridno delajo in jih jemo (Lana, Ferenc tender, Banana...).
vse pridno cveti, to je pa tudi vse._________________Lp, Živa