Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Bolezni in škodljivci paradižnikov

Odgovori
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Papa, ni problem, da v tleh ni kalcija, le rastline ga v teh razmerah ne morejo privzeti od tam skozi korenine v zadostni meri. Zato pomaga škropljenje, ker ga skozi liste uspešno privzamejo. Če nama s Plamenko ne verjameš, stopi v prvo Kalio ali podobno trgovino in boš izvedel isto. Embarassed
lera

Odgovor Napisal/-a lera »

papa absolutno foliarno_________________lp

Lera
http://lera.moj-album.com
papa

Odgovor Napisal/-a papa »

Saj ne da ne verjamem Embarassed samo vprašam, kajti, če bi sam vedu neb sprašval... grem takoj zdaj v kmetijsko... hvala 100x Very Happy_________________Niko nam ništa nemože jači smo od sudbine !
Ana

Odgovor Napisal/-a Ana »

V sušnem obdobju sem uporabila Protifert in je pomagalo.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Pred skoraj dvema mescema sem nazadnje poročala o mojem pomodrelem paradižniku.
Danes je takle:

Tista modrina mu očitno ni prav nič škodovala. Veselo in bujno raste, cveti, rodi in zori Laughing_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
sqjam

Odgovor Napisal/-a sqjam »

Pr nas smo zelo zgodaj opazili pomankanje kalcija pri pelatih. Foliarni pognojili in pri novih plodovih problema ni opaziti
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Se še kdo trenutno bori s plesnijo? Rolling Eyes Meni ga je napadla danes ponoči Crying or Very sad .

Odstranila sem vse obolele dele in pošpricala z Genoxom - pa da vidimo, če res deluje ..._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Matic

Odgovor Napisal/-a Matic »

Se. Del vrta, ki dobi manj sonca je napadlo po večdnevnem deževju, kljub preventivi. Danes sem pobral približno zrele plodove in šprical s Quadrisom, ki je edini v lokalnem koncu dostopen fungicid s kratko karenco. Pa da vidimo. Sicer pa bom obolele fliknil ven, da se ne okuži še zdravi del vrta. Se mi zdi, da imajo še kar nekaj potenciala za jesen glede na plodove in cvetenje.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Tudi pri nas se je začela. Se pozna, da je letos veliko manj časa za vrt, nobene sode, nič niso dobili reveži. So pa do sedaj tako obilno rodili, da je paradižnika več kot dovolj in mi ni prav nič hudo.
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

No, če koga zanima - Genox ne deluje SPLJOH Rolling Eyes . Se mi zdi, da je plesen z njim celo dobila nov zagon ...

Odločila sem se z žalostjo v srcu, da bom probala pošpricati še z močnejšo kemijo - navsezadnje je tudi v trgovini kupljen paradižnik šprican, a ne? Tako bo vsaj domače šprican Very Happy . Če bo kaj pomagalo in če bo nehalo deževati, da bom zastrupljanje lahko vsaj udejanila ..._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Odgovori