Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Tropaeolum - kapucinka

bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Torej dva poskusa, malo pojesti in kako presaditi._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

ena majhna pa je uspela

Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Tele kapucinke so ene take hvaležne rožice! Čez poletje so precej skromne, ravno toliko rastej0, da fižolu zasenčijo noge, ko se ohladi, pa si dajo duška. Fižol je že preč, na tleh ostanki vse bolj rjavi, one pa v največjem razkošju. Pa tako krhke... pokrite z močno roso ali rahlim dežkom, saj ne vem, pa še bolj..._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Kravzlj

Odgovor Napisal/-a Kravzlj »

Kdaj se seje kapucinko?
Sem našel na netu, menda od aprila naprej. Verjetno ne mara slane in podobnega mrzlega vremena.

LP_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
Ana

Odgovor Napisal/-a Ana »

Imam nizke kapucinke, če kdo želi seme naj sedaj pove, da poberem seme, drugače zelene potrgam.

Če imam pa kdo visoke ali plezajoče kapucinke se priporočam za seme.

Hvala Ana
aladin

Odgovor Napisal/-a aladin »

A ima kdo kaj viška kapucinke? Sem jo probal sejati, pa ni prišlo nič ven... Bi poskusil s presajanjem, če se je komu kaj preveč razrasla, ga z veseljem odrešim Very Happy Pa da se potem sama zaseje naslednje leto.

A obstaja še kakšna varianta da jo naselim pri sebi?
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

aladin je napisal/a:
Pa da se potem sama zaseje naslednje leto.

Težka bo. Pri meni se je komaj kdaj sama zasejala in še to le po zelo blagih ne premokrih zimah. Pri tebi so po moje pogoji še slabši. Edina gotovost je spravilo semen in sejanje spomladi.
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

Pri meni se ni še nikoli sama zasejala pa je bilo tudi obilo semenja, ki je popadalo na zemljo preden sem jo jeseni odstranila, ampak ne poznam primera._________________
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Pri meni je ravno obratno: na obeh mestih na vrtu so se od lani zasejale same, in to zelo bogato, sem jih čez poletje morala kar precejkrat ocufati._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Odgovori