Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2015

mfranc
Prispevkov: 4661
Pridružen: Sr Jun 05, 2013 2:00 am
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Ja, kvaliteta semen pada in človeka posebej razkuri, če je dal za seme veliko denarja.
Ena od razlag (ostale sem že tudi našteval) je tudi možen čili boom po svetu in gre vse za med ... Rolling Eyes .

Tele Summer Heat se žal nikoli ne spomnim, da bi jih pofotkal, upam, da bo letos še priložnost Embarassed .
Letos imam še sorto Chichimeca, ki je sicer bolj čokata (debelejša, krajša) ima pa čisto normalno razpokano povrhnjico.

Sicer vem, da je Summer Heat med bolj pekočimi, zato sem se tudi trudil in sem "drobovje" 100 % izčistil; vendar brez haska.

LP_________________mfranc
choco_chili
Prispevkov: 105
Pridružen: Sr Apr 01, 2015 2:00 am

Odgovor Napisal/-a choco_chili »

Za foro sem pred odhodom na morje pobral vse plodove (čokoladne, srednje obarvane, zelene )iz chocolate habanera in še enega habanera red maya, jih zložil na mrežico in pustil
obešene 1 mesec v zračni sobi. Pri mreži sem improviziral in uporabil kar mrežo za igrače iz Ikeje (končno je dobila uporabnost). Presentljivo so se vsi čiliji zelo dobro posušili, nobenega plesnjivega med njimi.

pajo
Prispevkov: 1799
Pridružen: To Jan 14, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a pajo »

Na 1. Čili festivalu zmagal v kategoriji za najbolj izvirno idejo in okus - Vipavsaka breskev z čilijem in 2. mesto za Pipom za naj bolj močno čili omako._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
juglans
Prispevkov: 3381
Pridružen: Po Jul 01, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a juglans »

Bravo, mojster Pajo.
Uporabniški avatar
Melona
Prispevkov: 4531
Pridružen: Pe Mar 28, 2014 1:00 am
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Pajo, iskrene čestitke poklon palec gor !
choco_chili
Prispevkov: 105
Pridružen: Sr Apr 01, 2015 2:00 am

Odgovor Napisal/-a choco_chili »

Čestitke Pajo. A je možna kakšna degustacija? Na žalost sem imel opracke in se nisem mogel udeležiti festivala :(
mfranc
Prispevkov: 4661
Pridružen: Sr Jun 05, 2013 2:00 am
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Pajo tečem , zdaj si pa že skoraj na konju! palec gor

Very Happy

LP_________________mfranc
orhy
Prispevkov: 2452
Pridružen: Ne Jun 02, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a orhy »

Pajo čestitke za tele omak'ce - za "najbolj izvirno idejo in okus" . To pa je neki. palec gor
Zdaj pa si tudi že na konju !
_________________
Nazadnje urejal/a orhy 09 Jan 2019 11:33; skupaj popravljeno 1 krat
Zelenc
Prispevkov: 464
Pridružen: Pe Avg 15, 2014 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Zelenc »

Sem bil tam in res velja pohvala Pajotu. Probal sem vse njegove omake, pa moram priznat da mi je bila una z ananasom zelo všeč, tista "limited edition" pa je glede na količino na mojem grisinu hinavska - kresne šele kako minuto po zaužitju. Zelo!

Skratka - kapo dol in čestitke! Prihodnji teden pa res upam, da se oglasim pri tebi. Minuli teden mi žal ni uspelo.

Cool
juglans
Prispevkov: 3381
Pridružen: Po Jul 01, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a juglans »

Ravno zadnje dneve "poletja" sem ujel za sušenje čilija, tako, da sem jih moral le malenkost dosušiti v ABC-ju. Nato pa včeraj zvečer še zmlel.

V kozarčkih je:

-makedonska ozka in dolga sladka paprika (sorte ne poznam, seme dobil iz Makedonije); izredno sladek prah svetlo rdeče barve, zajemal in poizkušal bi ga z žličko, tako dober je ...

-Malaguetas ali ..... (si nisem zapomnil pravega imena); plodove sem očistil semen in verjetno tudi zato le blago "pikne" čilijeva pekočina. Ker nimam še "mišic" mi osiromašena hudoba povsem odgovarja.

-Etiopian brown; Prah nekoliko bolj rjave barve in rahlo močnejše jakosti. O skovilih nebi, ker tako ali tako nimam pojma kaj je koliko. Se mi zdi, da bi temu še najbolj pašal kakšen dodatek dima.

-miks Penis čili in Satan kiss; sušeno kompletno s semeni, razmerje 1:1, na suho ga še nisem poizkusil, ... ni poguma, bo pa danes pri kosilu.

Na zalogi pa imam še kar nekaj "hudobic" ki bodo šle v omakice.
Nekaj sem jih primešal tudi med kisajoče zelje. Že preverjeno in mi odgovarja.
Odgovori