Ja, kvaliteta semen pada in človeka posebej razkuri, če je dal za seme veliko denarja. Ena od razlag (ostale sem že tudi našteval) je tudi možen čili boom po svetu in gre vse za med ... .
Tele Summer Heat se žal nikoli ne spomnim, da bi jih pofotkal, upam, da bo letos še priložnost . Letos imam še sorto Chichimeca, ki je sicer bolj čokata (debelejša, krajša) ima pa čisto normalno razpokano povrhnjico.
Sicer vem, da je Summer Heat med bolj pekočimi, zato sem se tudi trudil in sem "drobovje" 100 % izčistil; vendar brez haska.
Za foro sem pred odhodom na morje pobral vse plodove (čokoladne, srednje obarvane, zelene )iz chocolate habanera in še enega habanera red maya, jih zložil na mrežico in pustil obešene 1 mesec v zračni sobi. Pri mreži sem improviziral in uporabil kar mrežo za igrače iz Ikeje (končno je dobila uporabnost). Presentljivo so se vsi čiliji zelo dobro posušili, nobenega plesnjivega med njimi.
Na 1. Čili festivalu zmagal v kategoriji za najbolj izvirno idejo in okus - Vipavsaka breskev z čilijem in 2. mesto za Pipom za naj bolj močno čili omako._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Pajo čestitke za tele omak'ce - za "najbolj izvirno idejo in okus" . To pa je neki. Zdaj pa si tudi že na konju ! _________________Nazadnje urejal/a orhy 09 Jan 2019 11:33; skupaj popravljeno 1 krat
Sem bil tam in res velja pohvala Pajotu. Probal sem vse njegove omake, pa moram priznat da mi je bila una z ananasom zelo všeč, tista "limited edition" pa je glede na količino na mojem grisinu hinavska - kresne šele kako minuto po zaužitju. Zelo!
Skratka - kapo dol in čestitke! Prihodnji teden pa res upam, da se oglasim pri tebi. Minuli teden mi žal ni uspelo.
Ravno zadnje dneve "poletja" sem ujel za sušenje čilija, tako, da sem jih moral le malenkost dosušiti v ABC-ju. Nato pa včeraj zvečer še zmlel.
V kozarčkih je:
-makedonska ozka in dolga sladka paprika (sorte ne poznam, seme dobil iz Makedonije); izredno sladek prah svetlo rdeče barve, zajemal in poizkušal bi ga z žličko, tako dober je ...
-Malaguetas ali ..... (si nisem zapomnil pravega imena); plodove sem očistil semen in verjetno tudi zato le blago "pikne" čilijeva pekočina. Ker nimam še "mišic" mi osiromašena hudoba povsem odgovarja.
-Etiopian brown; Prah nekoliko bolj rjave barve in rahlo močnejše jakosti. O skovilih nebi, ker tako ali tako nimam pojma kaj je koliko. Se mi zdi, da bi temu še najbolj pašal kakšen dodatek dima.
-miks Penis čili in Satan kiss; sušeno kompletno s semeni, razmerje 1:1, na suho ga še nisem poizkusil, ... ni poguma, bo pa danes pri kosilu.
Na zalogi pa imam še kar nekaj "hudobic" ki bodo šle v omakice. Nekaj sem jih primešal tudi med kisajoče zelje. Že preverjeno in mi odgovarja.