Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Čili 2015
Ja, kvaliteta semen pada in človeka posebej razkuri, če je dal za seme veliko denarja.
Ena od razlag (ostale sem že tudi našteval) je tudi možen čili boom po svetu in gre vse za med ... .
Tele Summer Heat se žal nikoli ne spomnim, da bi jih pofotkal, upam, da bo letos še priložnost .
Letos imam še sorto Chichimeca, ki je sicer bolj čokata (debelejša, krajša) ima pa čisto normalno razpokano povrhnjico.
Sicer vem, da je Summer Heat med bolj pekočimi, zato sem se tudi trudil in sem "drobovje" 100 % izčistil; vendar brez haska.
LP_________________mfranc
Ena od razlag (ostale sem že tudi našteval) je tudi možen čili boom po svetu in gre vse za med ... .
Tele Summer Heat se žal nikoli ne spomnim, da bi jih pofotkal, upam, da bo letos še priložnost .
Letos imam še sorto Chichimeca, ki je sicer bolj čokata (debelejša, krajša) ima pa čisto normalno razpokano povrhnjico.
Sicer vem, da je Summer Heat med bolj pekočimi, zato sem se tudi trudil in sem "drobovje" 100 % izčistil; vendar brez haska.
LP_________________mfranc
-
- Prispevkov: 105
- Pridružen: Sr Apr 01, 2015 2:00 am
Za foro sem pred odhodom na morje pobral vse plodove (čokoladne, srednje obarvane, zelene )iz chocolate habanera in še enega habanera red maya, jih zložil na mrežico in pustil
obešene 1 mesec v zračni sobi. Pri mreži sem improviziral in uporabil kar mrežo za igrače iz Ikeje (končno je dobila uporabnost). Presentljivo so se vsi čiliji zelo dobro posušili, nobenega plesnjivega med njimi.
obešene 1 mesec v zračni sobi. Pri mreži sem improviziral in uporabil kar mrežo za igrače iz Ikeje (končno je dobila uporabnost). Presentljivo so se vsi čiliji zelo dobro posušili, nobenega plesnjivega med njimi.
-
- Prispevkov: 105
- Pridružen: Sr Apr 01, 2015 2:00 am
Sem bil tam in res velja pohvala Pajotu. Probal sem vse njegove omake, pa moram priznat da mi je bila una z ananasom zelo všeč, tista "limited edition" pa je glede na količino na mojem grisinu hinavska - kresne šele kako minuto po zaužitju. Zelo!
Skratka - kapo dol in čestitke! Prihodnji teden pa res upam, da se oglasim pri tebi. Minuli teden mi žal ni uspelo.
Skratka - kapo dol in čestitke! Prihodnji teden pa res upam, da se oglasim pri tebi. Minuli teden mi žal ni uspelo.
Ravno zadnje dneve "poletja" sem ujel za sušenje čilija, tako, da sem jih moral le malenkost dosušiti v ABC-ju. Nato pa včeraj zvečer še zmlel.
V kozarčkih je:
-makedonska ozka in dolga sladka paprika (sorte ne poznam, seme dobil iz Makedonije); izredno sladek prah svetlo rdeče barve, zajemal in poizkušal bi ga z žličko, tako dober je ...
-Malaguetas ali ..... (si nisem zapomnil pravega imena); plodove sem očistil semen in verjetno tudi zato le blago "pikne" čilijeva pekočina. Ker nimam še "mišic" mi osiromašena hudoba povsem odgovarja.
-Etiopian brown; Prah nekoliko bolj rjave barve in rahlo močnejše jakosti. O skovilih nebi, ker tako ali tako nimam pojma kaj je koliko. Se mi zdi, da bi temu še najbolj pašal kakšen dodatek dima.
-miks Penis čili in Satan kiss; sušeno kompletno s semeni, razmerje 1:1, na suho ga še nisem poizkusil, ... ni poguma, bo pa danes pri kosilu.
Na zalogi pa imam še kar nekaj "hudobic" ki bodo šle v omakice.
Nekaj sem jih primešal tudi med kisajoče zelje. Že preverjeno in mi odgovarja.
V kozarčkih je:
-makedonska ozka in dolga sladka paprika (sorte ne poznam, seme dobil iz Makedonije); izredno sladek prah svetlo rdeče barve, zajemal in poizkušal bi ga z žličko, tako dober je ...
-Malaguetas ali ..... (si nisem zapomnil pravega imena); plodove sem očistil semen in verjetno tudi zato le blago "pikne" čilijeva pekočina. Ker nimam še "mišic" mi osiromašena hudoba povsem odgovarja.
-Etiopian brown; Prah nekoliko bolj rjave barve in rahlo močnejše jakosti. O skovilih nebi, ker tako ali tako nimam pojma kaj je koliko. Se mi zdi, da bi temu še najbolj pašal kakšen dodatek dima.
-miks Penis čili in Satan kiss; sušeno kompletno s semeni, razmerje 1:1, na suho ga še nisem poizkusil, ... ni poguma, bo pa danes pri kosilu.
Na zalogi pa imam še kar nekaj "hudobic" ki bodo šle v omakice.
Nekaj sem jih primešal tudi med kisajoče zelje. Že preverjeno in mi odgovarja.