No pa mi je uspelo. Moja prva omakca iz dimljenih chocolate habanerov. Cca 1 kg chocolate habanerov v 16 flašk. Se pa moram zahvalit mfrancu za čas, ki sem mu ga ukradel in pa samo dimljenje - flaška pa še pride ;) Kot nasvet, ne tega počet v stanovanju. Moja je rekla, da me bo pospravila, ker celo stanovanje diši/njej smrdi po dimu ;)
Ja, se mi zdi, da se kar pogosto dogaja. Pa ne samo uši, tudi bele mušice (rastlinjakov ščitkar?) so dokaj pogoste. Pri meni so se že naselile v rastlinjaku na paradižnik (oz. njegove ostanke). K sreči tam nimam čilijev.
No pa mi je uspelo. Moja prva omakca iz dimljenih chocolate habanerov. Cca 1 kg chocolate habanerov v 16 flašk. Se pa moram zahvalit mfrancu za čas, ki sem mu ga ukradel in pa samo dimljenje - flaška pa še pride ;)
Presajeni čiliji, postavljeni v hišo, hitro zorijo (verjetno prisilno?), prav tako pa precej odpada listje in cvetovi. To je verjetno zaradi šoka? Namreč zunaj so bili bolj na mrzlem (sedaj so na konstantni temperaturi - v eni sobi 18-19 st., v drugi pa 19-20 st.). Načeloma bi jim moralo biti "lepše" Ne vem ali lahko kaj naredim in jih poujčkam ali samo čakam kako se bo izšlo?
Pravzaprav gre še najbolje dvema manjšima sadikama, od tega je ena Numex twilight v neogrevani sobi na cca 13 st. in Mushroom morelia, ki je v tisti od 19-20 st. Ti dve sta v bistvu še isti, kot sta bili zunaj.
Jaz sem za letos imela eno veliko skledo čilijev, čeprav so še zunaj v rastlinjaku in mogoče bodo še kakšni dozoreli. Sem razmišljala, da bi notranje stene rastlinjaka obdala s stirodurom, da jim bo topleje. Edino imam en problem z zelenim jalapeñom, ker ne vem, kdaj dozori. Ostali se mi lepo barvajo, pa ni teh težav