Na fotkah so cvetovi treh različnih netreskov (sempervivum). Pri netreskih moraš res dobro pogledati cvetove, da opaziš minimalne razlike. Celo cvetovi netreskov in netreskovcev so si podobni. Škoda je res samo to, da po cvetenju netresk oz cvetoča rastlina odmre.
Netreski so zelo uporabne in dekorativne rastlinice, še posebno zato ker so prezimni. Uporabni za vse vrste dekoracij in zasaditev (skalnjaki, škarpe, debla, grobovi, okrasni lonci in korita, itd). No tu je še ena ideja, jaz sem jih posadil ob rob hiše in tlakovce.
zelo domisleno. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Lepo imaš Branko. Netreski se res dajo uporabit na tisoč načinov. Dela z njimi je kar nekaj, ko spomladi odstranjujemo odmrle liste, čez leto pa praktično ne potrebujejo naše pomoči.
Magnoliji ima dve sorti, stebelno in grmičasto .Lepo cvetita, vendar sta stari že dvajset let, zadnja tri leta ju sistematično pomlajujem. Sem pa iz vsake vzgojila sadiki, ki pa še nista zacveteli._________________http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf (klik na črno polje)
Takole me je na današnje turobno mokro sivo jutro razveselila tale skromna rastlinica. sem imela v spominu, da je zelo toploljuba, ampak moja se ne da - če ni sonca, bo pa v dežju zacvetela! Dobila sem jo v plitvi posodi, kjer raste v primerno skromnih razmerah že precej let.
Vse sestrice so si zelo podobne , le ena solira:
Me zanima, kako bo ta cvetela..._________________Barvit pozdrav, Ladka s Povelj, Bahnkova Zelenjava, rastline za barvanje, sadje