Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Sempervivum - netresk

braneb

Odgovor Napisal/-a braneb »

Na fotkah so cvetovi treh različnih netreskov (sempervivum). Pri netreskih moraš res dobro pogledati cvetove, da opaziš minimalne razlike. Celo cvetovi netreskov in netreskovcev so si podobni. Škoda je res samo to, da po cvetenju netresk oz cvetoča rastlina odmre.

Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

O Magnolija kako lepo. Všeč. Pravi netresko kotiček.
braneb

Netreski so zelo uporabne in dekorativne rastlinice, še posebno zato ker so prezimni. Uporabni za vse vrste dekoracij in zasaditev (skalnjaki, škarpe, debla, grobovi, okrasni lonci in korita, itd). No tu je še ena ideja, jaz sem jih posadil ob rob hiše in tlakovce.

Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

Svašta Shocked Kakšne ideje.
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

zelo domisleno. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
magnolija

Odgovor Napisal/-a magnolija »

Lepo imaš Branko.
Netreski se res dajo uporabit na tisoč načinov.
Dela z njimi je kar nekaj, ko spomladi odstranjujemo odmrle liste, čez leto pa praktično ne potrebujejo naše pomoči.

_________________http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf
(klik na črno polje)

Lp Magnolija
braneb

Bravo Magnolija, lepo imaš urejene natreske. Sodeč po imenu po vsej verjetnosti zbiraš tudi magnolije, koliko jih pa imaš.
lp
Brane
magnolija

Odgovor Napisal/-a magnolija »

Magnoliji ima dve sorti, stebelno in grmičasto .Lepo cvetita, vendar sta stari že dvajset let, zadnja tri leta ju sistematično pomlajujem. Sem pa iz vsake vzgojila sadiki, ki pa še nista zacveteli._________________http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf
(klik na črno polje)

Lp Magnolija
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Takole me je na današnje turobno mokro sivo jutro razveselila tale skromna rastlinica. sem imela v spominu, da je zelo toploljuba, ampak moja se ne da - če ni sonca, bo pa v dežju zacvetela!
Dobila sem jo v plitvi posodi, kjer raste v primerno skromnih razmerah že precej let.

Vse sestrice so si zelo podobne Smile , le ena solira:

Me zanima, kako bo ta cvetela..._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Ta srebrnkasta je, po moje, eševerija, zanesljivo pa ni netresk.
Odgovori