Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Zamrzovanje kakijev

forest727
Prispevkov: 582
Pridružen: Sr Mar 26, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a forest727 »

No, tudi kis iz kakija so napravili....
Uporabniški avatar
lpmami
Prispevkov: 8375
Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

forest727 je napisal/a:
No, tudi kis iz kakija so napravili....

Če kis, potem bi šlo tudi vino? Z veho, na toplem, ....?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
figula
Prispevkov: 3103
Pridružen: Po Jun 23, 2014 2:00 am

Odgovor Napisal/-a figula »

lpmami, tole vino je res tvoja stvar, kaj Laughing Laughing le naredi kakijevo vino, bomo naslednjič znova po kaplicah testirali Idea
(buče ti ne priporočam, poskušam delati kis iz nje .... se peni kot tristo mačkov Confused )
Uporabniški avatar
lpmami
Prispevkov: 8375
Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

figula je napisal/a:
buče ti ne priporočam, poskušam delati kis iz nje .... se peni kot tristo mačkov Confused
A delaš z veho?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
figula
Prispevkov: 3103
Pridružen: Po Jun 23, 2014 2:00 am

Odgovor Napisal/-a figula »

Ne, nimam vehe, kar po domače .... taka sluzasta "goba" se je naredila Shocked Laughing se je napihnila nad kozarec in dvignila tkanino Confused
(mešanica jabolk in buče)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Prispevkov: 17337
Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Svežih kakijev je zmanjkalo, na vrsto so prišli zamrznjeni - celi sadeži.

Moja ocena:

okus se delno spremeni, so pa še čisto užitni. V bodoče jih bom še zamrzovala, ampak izključno takrat, ko zrelih ne bomo mogli sproti pojesti. Kot zavarovanje pred propadanjem: ja, kot namenski shranek za kasnejše mesece : ne.

Priporočam odmrzovanje v mikrovalovki ali na drug hiter način. Nedavno tega sem brala strokovni članek, kako hitro propada kvaliteta odmrznjene zelenjave, sadja pa verjetno tudi.
Odgovori