Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Gladiolus - meček, gladiola

kate

Odgovor Napisal/-a kate »

Very Happy Tudi sama sem jih včeraj posadila nekaj na dvorišče. Čaka me pa še ena runda.
Very Happy
Robert, pročaj, kako je s prezimovanjem, da se lahko jeseni odločim ali jih pustim v zemlji ali ne. Embarassed
silva30

Odgovor Napisal/-a silva30 »

Ja gladiole so zelo lepe cvetlice, lepe so tudi kot rezano cvetje.

Vidim, da imate z njim že bogate izkušnje, pa me zanima, če mogoče kdo ve koliko časa potrebujejo, da zacvetijo po sajenju. Question

Hvala.
robert

Odgovor Napisal/-a robert »

Odvisno,kdaj jih posadiš.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Imate vsi zdrave gladiole? Meni jih je letos napadla rja, podobno, kot česen in ne bo nič z njimi. Zdaj čakam, da se posušijo in bom shranila čebulice. Kaj naj naredim naslednje leto, da preprečim rjo? Čebulice pred sajenjem razkužite v čem, gladiole potem škropite s čim?
robert

Tudi moje so bile lansko leto sila uboge.Na začetku lepe,potem pa iz dneva v dan bolj slabe in napadene z rjo.
Jaz sem jih kar porezal,čebulice pa pustil v zemlji.
Kar dobro so prezimile in letos jih nekaj že cveti,ostale še bodo,so pa zdrave.
Ravno zaradi vseh teh bolezni in škodljivcev,jih gojitelji po cvetenju zavržejo,torej jih gojijo kot enoletnice.
robert

kate

Odgovor Napisal/-a kate »

Robert, letos so nas tvoje gladiole razveseljevale še pozno v jeseni (praktično do sedaj).
Vsi v družini so navdušeni in veseli, kako so lepe.
srce
robert

Super.
Me zelo veseli,da so vam lepo delale in vas razveseljevale z svojimi cvetovi. Very Happy
Robertino

Odgovor Napisal/-a Robertino »

Sem bil firbčen in neučakan, pa sem jih ene dva tedna nazaj posadil v lončke in dal znotraj na okensko polico, zdaj so velike od 15-20 cm. Verjetno še ne smejo ven, da jih nočni mraz ne pokonča? Kaj pa, če jih čez dan prestavim na zunanjo okensko polico?
BorutL

Odgovor Napisal/-a BorutL »

Zmrzniti ne smejo niti pod razno, sicer pa so preko dneva lahko zunaj - a je potrebno senčenje, saj jih bo sicer sonce opeklo.
Treba je it v naravo. 8-)
borutl
Odgovori