Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Štanc krhki keksi
Ta, ki jo je pokazala Metuljc je prav luštna. Moja je že staaaaraa. Imam jo tudi za krofe filat in za okraševanje.
Sem pa že razne recepte sprobala, a mi je ta nekako najbolj všeč. Ko bom naaredila naslednjo rundo bom dodala fajn pest mletih orehov. ( Mletih na mašino za orehe mlet, ne v multipraktiku)
Pa lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Sem pa že razne recepte sprobala, a mi je ta nekako najbolj všeč. Ko bom naaredila naslednjo rundo bom dodala fajn pest mletih orehov. ( Mletih na mašino za orehe mlet, ne v multipraktiku)
Pa lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Cinija1, pravkar sem končala tvoje štanc piškote a moji so bili "ročno štancani" (lunice, prekrižane lunice in okrogle ploščice z dekoracijo s pomočjo vilice), delno namočeni v čokolado in v kokos-moko in nekaj mletih lešnikov. ko je mož probal je rekel odlično ampak nekaj manka. kaj, kaj grem gledat tvoj recept in nič. potem se spomniva istočasno, da v vsak piškot, kolač moraš dati malo soli in potem je popoln okus. verjetno si pozabila napisati sol. drugače so odlični. še enkrat hvala za recept in lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Voda pozdravljena
Naj ti povem, da jaz nikoli ne dam soli v to maso. Je pa res, da jih kar lepo zapečem, tako da niso bledi. V receptu ni soli. Morda si jih malo manj zapekla, pa veliko tvojih dodatkov in po moje zaradi tega pride do milejšega okusa keksa, oziroma da imaš občutek, da nekaj manjka. No ko boš naslednjo rundo delala, posoli en čink in poročaj
Vseeno naj vam gredo v slast in lep pozdrav cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Naj ti povem, da jaz nikoli ne dam soli v to maso. Je pa res, da jih kar lepo zapečem, tako da niso bledi. V receptu ni soli. Morda si jih malo manj zapekla, pa veliko tvojih dodatkov in po moje zaradi tega pride do milejšega okusa keksa, oziroma da imaš občutek, da nekaj manjka. No ko boš naslednjo rundo delala, posoli en čink in poročaj
Vseeno naj vam gredo v slast in lep pozdrav cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
res sem jih manj zapekla, a njprej smo probali brez mojih dodatkov. ko bom naredila naslenje bom sporočila. ene bom tudi več zapekla. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
voda tudi jaz vselej dodam ščepec soli v testo za piškote, če to piše v receptu, ali pa ne. V večini receptov res ne najdeš naštete soli.
Okus piškota z dodatkom soli je bolj popoln. Če je ni, vsi takoj opazijo.
Mora pa biti res le ščepec in bolj zapečeni (ne črni, ampak...) so tudi mojim okusnejši._________________
Okus piškota z dodatkom soli je bolj popoln. Če je ni, vsi takoj opazijo.
Mora pa biti res le ščepec in bolj zapečeni (ne črni, ampak...) so tudi mojim okusnejši._________________