Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Bolezni in škodljivci

Moderator: Melona

Odgovori
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Hvala, punce. Bom spremljala, kaj se bo dogajalo. Upam, da je res samo mraz kriv.
Pepe
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Pepe »

muha je napisal/a:
Katera FFS sredstva in v kakšni količini lahko dobimo brez predložitve potrdila o opravljenem tečaju?
Seznam
Tu se pokaže vsa silna modrost našega zakonodajalca (in verjetno moč nekaterih lobijev). Na seznamu je 15 herbicidov, 11 insekticidov in samo 9 fungicidov. Dejstvo pa je, da se proti glivam najtežje boriš brez pripravka, če je vreme neugodno. Vse ostalo še nekako gre.
15 herbicidov ...
nimam pojma

Odgovor Napisal/-a nimam pojma »

Prosim če mi lahko kdo pove, kaj so te ogabe na podstavku, ker domnevam, da so prav one krive za pogin vrtnice.Ko sem začela kopat po zemlji in jih pobirat, sem nehala štet pri 50,pa jih je bilo potem še kar nekaj.So to žerke majskega hrošča?Na netu so čisto podobne,ampak te so bile res ogromne.Prizadeta je bila samo ta vrtnica, ostale ne,pa ne vem,kako preprečiti naslednjo invazijo.

_________________Sem zrasla na asfaltu, nimam pojma.
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Jaz mislim da od majskega hrošča, ker imajo pri glavi dobro vidne nogice.
Kako se jih ubranit pa žal ne vem Sad so meni v loncih tudi že škodo delale Evil or Very Mad
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Ličinke zlate mimice. Te ne jedo korenin, ličinke zlate minice živijo predvsem v trhlem lesu ter kompostu. Je videt zastirka iz komposta.
Dajmar

orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

nimam pojma srčki , na zadnji fotografiji zgleda, kot da si nekaj škropila okoli vrtnice. Proti plevelu mogoče ? Da nisi slučajno tudi po vrtnici ? Ali je zastirka ? da premislim da premislim da premislim_________________
nimam pojma

Odgovor Napisal/-a nimam pojma »

Hojla Orhi, sem važna kot pav, mi je vzelo eno popoldne, da sem uspela nalimat slikce, sem si malo s Shrani.si dopisovala pa je šlo, ampak mi ni preveč všeč, da moram menjat Chromo za IE, če hočem, da stvar uspe pa še počasi gre vse skupaj.Ne smetimo teme, skratka:

Ne škropim nikoli z ničemer proti plevelu, ker je naša trava "podeželska"se pravi da imamo vse plevele, ki rastejo pri nas, pa se ne sekiramo preveč.

Ne škropim niti vrtnic s kemijo, uporabljam samo kis, koprivo in jogurt.

Ampak tale vrtnica mi je posebno prirasla k srcu, dobila sem jo od sina-absolutnega nimašpojmaša- za materinski dan, zato ko se dokopljem do nove, bo pela tudi kemija.

Sicer pa menim, da je res majski hrošč krivec za pogubo moje rožce. Evil or Very Mad_________________Sem zrasla na asfaltu, nimam pojma.
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

nimam pojma srčki res si se namatrala, ampak delo si opravila profesionalno. pomežik victory
Mogoče so res ogrci majskega hrošča, ampak res se mi zdi čudno, da lahko napravi ta "zverina" v tako kratkem času, tako veliko škodo. Si imela res "kolonijo teroristov" pomežik
Vrtnica je res lepa in darovalec pravi "nimašpojmaš", da mu uspe kupiti tako lepo vrtnico za mamico. Very Happy_________________
Dajmar

Nimam pojma sta to dve vrtnici v eni jami ali ena ?
Odgovori