Aloe vera in Aloe arborescens

Odgovori
Uporabniški avatar
Peter
Kraj: Lucija

Odgovor Napisal/-a Peter »

Jaz jo imam med ostalimi sočnicami v topli gredi, kjer imam kalorifer naštiman tako, da temperatura ne pade pod 4 stopinje celzija.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Našo prezimujem na stopnišču, ob oknu, kjer je pozimi med 8 in 10 °C. Od oktobra do marca ne zalivam.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Figula, hvala za vejice (oz. kar veje) aloje. Koliko je stara, da se je že toliko razrasla?
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

V bistvu ne poznam točne starosti. Verjetno kar nekaj let. To jih ima en gospod v vasi, ki bi si raje luknjo v koleno zvrtal kot dal kakšno od sebe Shocked . Celo skladovnico jih ima. No, ženi je letos prekipelo in ko ni bilo njega doma, jih je korenito porezala. Potem je privlekla celo veliko vrečo k nama (kako sta se potem z možem zmenila - ni bilo nič slišati Laughing )

Muha, to ni aloa vera - to je aloa aborescens. Pravzaprav še kar hitro raste, a še vedno prepočasi za komercialno izkoriščanje - tam prednjači aloa vera.
Naj tebi in vsem lepo rastejo.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

figula je napisal/a:

Muha, to ni aloa vera - to je aloa aborescens. Pravzaprav še kar hitro raste, a še vedno prepočasi za komercialno izkoriščanje - tam prednjači aloa vera.
Naj tebi in vsem lepo rastejo.

Hvala. Je zelo podobna moji, ki sem jo dobila pod imenom Aloe vera. Ob priliki prilepim še sliko.
greeny

Odgovor Napisal/-a greeny »

Kako pa prezimujete aloe vero, tisti, ki jo imate (ne A. arborescens)? Jaz sem jo dobil letos, lepo raščeno, pa ne bi rad kaj zafrčkal. Mislil sem jo dati kar k ostalim sočnicam, pa vseeno raje vprašam...
mamy

Odgovor Napisal/-a mamy »

Veliko odgovorov na zgornja vprašanja je na linku: http://aloearborescens.si/vzgoja-aloe-arborescens/
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Očitno je tudi moja aloe arborescens Embarassed

Nič hudega, samo: dosedaj sem vse prepričevala, da je "vera" Embarassed .

Greeny: jaz jo vsa leta prezimujem na stopnišču, pri oknu, kjer je okrog 12 °C.
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Obe aloi sta zelo potrpežljivi. Zadovoljivo prenašata tako pretoplo kot bolj hladno prezimitev (seveda ne pri minusu)._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
greeny

Odgovor Napisal/-a greeny »

Ja, A. arborescens brez problema prezimim (sicer se ji spodnji listi posušijo), pa je verjetno z A. vera podobno...
Odgovori