Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Sončnica

braneb

Odgovor Napisal/-a braneb »

Še trije portreti letošnjih sončnic. Tretja sončnica je imela ravno obisk velike lesne čebele, ki se je prišla nahranit z nektarjem in bo odnesla kar veliko cvetnega sončničnega prahu.

orlica

Odgovor Napisal/-a orlica »

Krasne fotografije, ki razsvetlijo otožne jesenske dni. klanjam se
braneb

Kaj vse so napravili žlahtnitelji iz klasične sončnice, nove barve, nove oblike cvetov, visoke, srednje velikosti, nizke kot lončnice. Ko jih posejem vedno z nestrpnostjo čakam kaj in kakšni cvetovi me bodo razveselili. Tu so še tri v pestri izbiri različnih sončnic.

Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

Čudovite fotografije sončnic. Prav polepšajo tele hladne dni.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

O, ta zadnja je pa nizka, kajne? Te so mi zelo ljube in jih posejem skoraj vsako leto.
braneb

Še tri različni cvetovi okrasnih sončnic

Jasminka

Odgovor Napisal/-a Jasminka »

Ne morem verjeti, a to še sedaj cveti? Meni pa cveti še ognjič, zadnje temperature pri nas do - 7 stop.C pa so ga pa zdelale.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Jasminka, pri meni enako. Prav lepo živo rumeno do oranžno je cvetel na balkonu do pred dnevom, dvema, ko je bilo precej več minusa ponoči.
"sklonile glave
so rož'ce moje,
potem pa zvenele so žalostne vse..."

No, pa sem vseeno šla preverit na balkon - in ugotovila, da so tiste ovenele pravzaprav odcvetele, nekaj jih pa še korajžno cveti Rolling Eyes
Kdo bi si bil mislil, da je ognjič tako vzdržljiv._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

31. Maj 2013
muha je napisal/a:

Sončnica gren eye

avtor: muha

avtor: muha

15. Avgust 2014

Sanjarka Ana je napisal/a:
Ena od mojih letošnjih sončnic (kot zanimivost: posadila sem jo v oni mali betonski kalup z luknjo iz katerih gradim pregrade) je očitno prepričana, da je v tekmi z jablano.

Skupno ima trenutno 9 cvetov in 8 popkov "tik pred zdajci".

28. Oktober 2014

figula je napisal/a:
Letos za sončnice ni bilo dobro leto. Nama z mamo so jih več kot polovico pojedli ptiči, kar je ostalo - je prazno (?).

Ko sva se konec septembra vozila iz morja, so bile ob poti cele njive splesnelih sončnic. Zelo žalostno.

Crying or Very sad Crying or Very sad pa tako rada imam pozimi njihova zelena, sočna stebelca Crying or Very sad Crying or Very sad, bom spet mogla ptičjo hrano kupovat Laughing Laughing

Ali kdo goji sončnice in ima kvalitetna semena? Za posadit drugo leto in za pojest letos.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Te pritlikave (dwarf) sončnice bodo od sedaj naprej vsako leto stalnica na vrtu.
Če jih poseješ 5 ali 6 v krogu ter še eno na sredini, dobiš potem en tak simpatičen - do enega metra visok - "grmiček".

Odgovori