Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Gozdni vrt

zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

muha in figula, hvala!
Bom poročal.
Pa najbrž bo kaj viškov - če bi kdo kaj mel, naj pove.
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Brala sem ene članke, da bi naj vsa drevesa vzgojili iz semen.

Ker imajo tako svojo glavno korenino, ki jim daje stabilnost in "identiteto". In kjer imajo shranjeno svojo energijo.

(saj verjetno to že vsi sadjarji veste Embarassed )
Kravzlj

Odgovor Napisal/-a Kravzlj »

Upam da ti čimbolje rata zuf. Čez par let pa pridem po potaknjence,semena. . ._________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
Šeki

Odgovor Napisal/-a Šeki »

Zuf, kako so kaj ratale sadike iz semen? Je bilo uspeha? se splača naročit semena in sadike sam vzgojit?
LP
Daniel R

Odgovor Napisal/-a Daniel R »

Kako pa se v gozdnem vrtu spopadate s srnami?_________________Iščem zanimive sadne vrste...
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Šeki... tisto, kar sem posadil je dobro ratalo. Sem pa sejal zelo, zelo malo. Večina jih je rabla daljšo stratifikacjo in bi jih lahko sejal šele maja, junija, takrat pa je blo že preveč drugih stvari na kmetiji. Vzklilo je lepo, sicer bolj slaba rast, ker sem mel v senci in neredno zalival, mala prostornina lončkov, nič presajanja. Ko je več tega je nujno potrebno zalivalni sistem. Bom kar Daisy nabavil. Marca, aprila bom sejal. Za zdaj so še vedno v hladilniku v vermikulitu. Super se obnese, nič ne plesni ali kaj podobnega.

Daniel, sem ti odgovoril v oni temi. To glede pastirja v dveh linijah mi je res zanimivo. Bo treba še drugje sprobat, da preverim. Živali iz radovednosti najprej preverijo kaj je to iz potem je mir. Nisem prepričan, a skoraj gotov sem, da srne niso izjema.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Zelo zanimivo in lepo. Še posebej tista lokacija v Vitanjah - ob S ovinku ceste se mi dopade. Very Happy
Ob prebiranju te teme me je prijelo, da bi tudi jaz en del skoraj 2000 m2 velikega travnika,
ki ga počasi preurejam v sadovnjak z vrtom "žrtvoval" za podoben poizkus.
Edino kar me skrbi, pa je, da bi tak gozdni vrt lahko postal odlično zavetišče za polže ...
Šeki

Odgovor Napisal/-a Šeki »

Lani in letos sem se tudi sam lotil ustvarjanja gozdnega vrta. Najprej sem posadil visokodebelne jablane cepljene na sejanec.. potem se je pa začelo presajanje sliv, češenj, vinogradniških breskev... kar je bilo pač na voljo na parceli.
Med drevesi počasi dodajam maline, robide, ribeze, kosmulje, joste... Zaenkrat po ena sadika, potem jih imam namen sam razmnoževat. Ustvaril sem tudi 4 gomilaste grede (hugelkulutr), da sem se rešil ogromne količine napol gnilih desk, tramov, špirovcev, smrekovih odrezkov, ...

Ko se mi razrastejo mete in ostala zelišča bom začel še to presajat.

Oh, pa super za temo o gozdnem vrtu. spet sem dobil veliko idej Smile
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

juglans je napisal/a:
Citiram:
Kuhani listi in poganjki Toona sinensis bodo namest čebule. :)
Les je tudi zelo kvaliteten in cenjen.

Ta je v tunelu,drugi je pa zunaj, je komaj ozelenel.
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Lepotec je, tale čebulko Smile.

Vedno se čudim vrstam, ki razvijejo ogromne liste, kot da imajo metrski premer debla Laughing sploh niso v sorazmerju Cool
Odgovori