Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Česnova tinktura

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Hvala za opozorilo.

Moj zvarek bo ravno danes "goden". Cmarila sem ga kar pri kaminu, kjer je vseskozi dovolj toplo. Zaloge dovolj za celo družino Very Happy
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Za tole si pa nastavim opomnik, ker sicer bom itak pozabila. Za letos je prepozno, naslednjo zimo pričakam oborožena, zaprmej!

Ali te kapljice nakapljate v čaj ali kako jih zaužijete?
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Jaz tinkturo nakapljam na žličko, malo požvrkljam po ustih in popijem - brez vsega, ker mi okus ni ogaben. Drugače pa jo je najbolje popiti z vodo.

Tinkture imam kar nekaj, če se komu ljubi priti mimo mene, jo lahko dobi za prvo silo._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
Melona

Seveda, ne vem, kako na vodo nisem pomislila! Se pa spomnim stare mame, ki je Hofmanove kapljice (karkoli že je to bilo) nakapljala na kocko sladkorja. Takrat še ni bilo take osveščenosti v zvezi z njim.

Brbr, hvala za prijaznost, jaz bom počakala na svojo, saj bo tudi te virozne zime enkrat konec.
brbr

Tudi Hofmanove kaplijce naj bi se nakapalo v vodo - mislim, da 4 kaplijice v cca 1/2 vode.

melona, ni za kaj. Ko bo letos ćas za pripravo sveže tincture, pa naj nas spomni na pripravo tista, ki se prva spomni..._________________naredimo svet lepši
brbr

No, zdaj je čas za pripravo česnove tinkture - česen je pobran, zunaj je vroče, žganje se pa tudi najde, a ne?

Te dni bom nastavila tinkturo. Če je kdo ne bo delal sam, bi jo pa imel, naj hitro pove, da je naredim nekaj več..._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
Melona

Brbr, hvala, da si spomnila palec gor !
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Je zanič kot tajfelj. Twisted Evil

Ne hvala! Bom raje malo manj papal ali karkoli že, samo da je ne bo potrebno ...
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

brbr, sem dovolj hitra, jaz bi prosila za eno stekleničko.

Juglans, jo tudi tebi priporočam. Naravni antibiotik, ki ga pripravi brbr, preverjeno NI zanič kot fartelj Wink
brbr

Figula, nisi prepozna Wink . Kako je lahko stvar, ki je narejena iz eht žganja in česna zanič -saj je vendar žganje dobro, česen pa tudi, a ne._________________naredimo svet lepši
Odgovori