Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kaki, zlato jabolko - Diospyros kaki

Odgovori
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Joj, ne, najbolj nevaren čas šele prihaja. ko bo podnevi toplo, pa se bodo sokovi v rastlini zbudili, čez noč bo mrzlo, .....
Kar se mene tiče, vsaj mesec dni, če ne mesec in pol še ne.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Dobro. Hvala za dobro argumentirano mnenje. Saj se mi je zdelo, da je še prezgodaj, ampak me tako firbec matra,
kako sta drevesi preživeli prvo zimo. Pa strašno neučakan sem ( tako kot vsako leto ) pred pomladjo. Razz
Bomo pa še malo počakali ...
krnekdo

Odgovor Napisal/-a krnekdo »

In kaj se lahko pričakuje iz sejančkov? Je cepljenje obvezno, ali je tudi brez tega kaj šans za spodobne plodove?
Partnerka se je namreč zmislila, da hoče kakije(ampak ne, kupit sadike pa že ne) in sedaj ima v lončkih 5 ravno kaljenih rastlinic...
Da vem, a drugo leto iščem cepiče, ali kar presadim Laughing
krnekdo

Prvo vprašanje je bilo zgleda prezahtevno, probamo z drugim Wink
Se je kdo že kaj zafrkaval s potaknjenci? Google pravi, da gre z uporabo hormonov. Ne zasledim pa nič o kakšnem % uspešnosti.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

krnekdo, na tvoje prvo vprašanje bi gotovo našel odgovor, če bi prebral vse, kar je bilo o kakiju napisanega doslej. Vsaj jaz imam v spominu, da je o tem že parkrat tekla debata. Očitno imajo v spominu isto tudi drugi sadjarji in se jim ne da ponavljati.

Potaknjenci: Če ni še nihče nič napisal, bodi ti prvi. Potakni in tamle julija se bo izkazalo, ali gre ali ne. To več ali manj počnemo tukaj vsi, tako se znanje dopolnjuje in širi.
krnekdo

Sem prebral in odgovora ni bilo, torej imaš zgleda slab spomin.
Piše o ceplenju, nič pa ne piše o divjakih(edina tema, kjer je kaj konkretneje napisano o divjakih, je pri breskvah), tako da odgovora o šansah za spodoben rezultat nisem našel-zato sem postavil vprašanje.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Prijaznost kar sije iz tebe, pričakuj torej mnogo prijaznih odgovorov. bhuahahaha
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Imam štiriletni kaki iz semena, lepo drevo a ne rodi, isto se mi je zgodilo z jablano in našijem, so pa sadike primerne kot podlaga za cepljenje.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

krnekdo je napisal/a:
Sem prebral in odgovora ni bilo, torej imaš zgleda slab spomin.
Piše o ceplenju, nič pa ne piše o divjakih(edina tema, kjer je kaj konkretneje napisano o divjakih, je pri breskvah), tako da odgovora o šansah za spodoben rezultat nisem našel-zato sem postavil vprašanje.

Čudno, potem se mi je gotovo sanjalo Wink Laughing - da necepljeni kaki sicer tudi zarodi a kasneje in plodove nepredvidljive velikosti, števila in okusa.

Še nekaj o kakiju
krnekdo

metuljc je napisal/a:
Prijaznost kar sije iz tebe, pričakuj torej mnogo prijaznih odgovorov. bhuahahaha

Ne skrbi, od tebe jih ne pičakujem Wink Saj v 1 tednu od postavljenega vprašanja uspeš napisati samo to.

pep je napisal/a:
Imam štiriletni kaki iz semena, lepo drevo a ne rodi, isto se mi je zgodilo z jablano in našijem, so pa sadike primerne kot podlaga za cepljenje.

Hvala za info.
Odgovori