Sorte solat

Odgovori
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Atrakcija je, kolikor vem, mehkolistna in kmalu spomaldi gre v cvet, konec maja zagotovo. Sama je prav zaradi obeh lastnosti ne sejem.
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Potem predvidevam, da se pri Atrakciji bolje obnesejo zgodnje setve in hitra saditev na vrt,

Za direktno na vrt imam jaz kar mešanico solat majske kraljice, lede, ljubljanske ledenke in še par domačih preverjenih za ta namen. Bom probal tudi atrakcijo.

Kmalu bo čas za tole mešanico. Mi je kar pri srcu - "solatna mešanica".

Ste me prepričali za canasto. Smile Najbrž se obnese tako predvzgoja kot tudi direktna setev... bom oboje.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

zuf je napisal/a:

Ste me prepričali za canasto. Smile Najbrž se obnese tako predvzgoja kot tudi direktna setev... bom oboje.

Zagotovo oboje.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Jaz sem jo do sedaj vzgajala v lončkih, kot sadike in potem presajala._________________naredimo svet lepši
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Menda živim tako bogu za hrbtom, da naši ponudniki nobeno leto nimajo semena solate hrastov list. Našla sem canasto, iščem še sandro (če je ime pravilno). to slednjo sem kupila lani sadike, pa se je odlično obnesla za obtrgavaje čez poletje. Žal smo vse pojedli, nisem pridelala semena..No ja, kdor išče, najde. Enkrat morda..._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
brbr

A Sandra, je sorta hrastolistne solate? Seme ene hrastolistne (zelene) imam jaz._________________naredimo svet lepši
Irenca

Odgovor Napisal/-a Irenca »

No, jaz pa semena Canaste ne najdem... bo treba malo dlje očitno, ne le v lokalno kmetijsko zadrugo Wink
brbr

Irenca, če kaj kmalu ne najdeš, javi - bomo drugod po Gartlcu pobrskali..._________________naredimo svet lepši
stara postaja

Brbr, vse manj sem prepričana, da je ime Sandra sploh pravilno, ker je ne najdem pri iskanju z googlom. Tako mi je rekla prodajalka sadik v vrtnariji, ko sem jo vprašala, če je to hrastov list. kar je zanikala. (jaz sploh nisem prepriačana, da hrastov list poznam) Ampak vem že, da je to osebo bolje vzeti z rezervo, posebno njene obljube.
Sicer pa ta solata naredi tako lepo mehko rozeto, nazobčani listi, zunaj rdećkasti, znotraj rumeno zeleni. Zelo okusna, mehka sicer, ampak ne taka, ki v stiku z vodo kar pade skupaj. Embarassed )_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
stara postaja

Irenca, pošlji naslov, ti bom jaz nabavila Canasto. V zahvalo za Anko pred dvema letoma Laughing !_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Odgovori