Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čajota - Sechium edule

Odgovori
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Si ga pa poštudiral. Če si imel težave z voluharjem, a radiča, peteršilja ti p a ni pohrustal?
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

juglans je napisal/a:
...

Morda bi pa potem lahko tako sadil tudi čajote. Wink

Samo prej si na strani 13 oglej fotografije korenin odrasle čajote , da boš navrtal dovolj velike luknje. Se pa bojim, da bodo potem tudi za voluharja ravno pravšnje Wink Laughing .
Nazadnje urejal/a muha 09 Jan 2016 21:14; skupaj popravljeno 1 krat
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

cinija1 je napisal/a:
Si ga pa poštudiral. Če si imel težave z voluharjem, a radiča, peteršilja ti p a ni pohrustal?
lp cinija

Peteršilj in zelena listna skoraj ostanejo, koreninske požre v srce.

Radiče mi v glavnem požre, zanimivo, izogne se pa kitajskemu zelju. (vsaj nekaj, a ne)
juglans

muha je napisal/a:
juglans je napisal/a:
...

Morda bi pa potem lahko tako sadil tudi čajote. Wink

Samo prej si na strani 13 oglej fotografije korenin odrasle čajote , da boš navrtal dovolj velike luknje. Se pa bojim, da bodo potem tudi za voluharja ravno pravšnje Wink Laughing .

Ja, za Petrove "trajnice" bi pa rabil debelejši sveder,
......
edino če obstaja kakšna sorta "Rateče hard", za nas celince.
Very Happy
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Pred več leti smo se spravljali na dopust in sem v vrtu imela tako lep peteršilj, da ga je bilo veselje pogledat. Pa sem razmišljala, če bi ga porezala in spravila v zamrzovalnik. Pa mislim, da veš kako je, ko se spravljaš na dopust. Nisem ga, ga je pa ta nesramnež. Sem mislila, da me bo kap , ko sem zagledala peteršilj ves rjav.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Daniel R

Odgovor Napisal/-a Daniel R »

A je kdo že kje srečal semena gole čajote? Rabil bi nekih 10 semen, plodovi so pa precej dragi. Samo semen res nisem še nikjer videl, tako da možno da bom vseeno moral kupiti plodove._________________Iščem zanimive sadne vrste...
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Škoda, da si spregledal Petrovo ponudbo pred časom. (vprašaj ga, mogoče še ima višek)
Res so čudno drage čajote - mislim da zato, ker jih obravnavajo kot exotično sadje Confused .
juglans

Seme je v plodu in se ga ne da izločiti tako, da bi še kalilo. Bo treba kar plodove kupiti.

Mislim da bo v četrtek (jutri) battagelli na relaciji preko Lj. On je imel ali pa jih še ima gladke. Preveri pri njemu.
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Seme se ne da ločiti od ploda. Posadi se cel plod. Golih nimam, bodičastih pa veliko. Na štirih rastlinah sem pridelal več kot 200 kg. Tako da na 10 rastlinah pričakuj 500 kg.
Uporabniški avatar
Peter

Odgovor Napisal/-a Peter »

Že, ki pišete o čajoti, me je podrezal firbec in sem vzel svetilko, da vidim, če je kaj pokukalo iz zastirke.

Upam, da ne bo več kakšnega prehladnega dneva.
Odgovori