Čebula - Allium cepa L.
-
- Site Admin
Čebula - Allium cepa L.
(Prenos iz arhiva)
-
Jaz sem včeraj škropila proti čebulni muhi, ker imam letos zelo revno čebulo. Če bo pomagalo, bom še videla, problem je, ker je čebula že kar načeta.
Sem pa uporabila kar recept Miše Pušenjak (2009):
- 1 kg rabarbarinih listov (brez stebel)
- 5 l vode
Liste damo v vodo in po vretju kuhamo še 5 do 10 minut. Nato odcedimo in z mrzlim zavretkom škropimo ali zalivamo po rastlinah, ki so jih napadle gosenice, uši, čebulna muha, porova muha ali korenjeva muha.
Sem pa uporabila kar recept Miše Pušenjak (2009):
- 1 kg rabarbarinih listov (brez stebel)
- 5 l vode
Liste damo v vodo in po vretju kuhamo še 5 do 10 minut. Nato odcedimo in z mrzlim zavretkom škropimo ali zalivamo po rastlinah, ki so jih napadle gosenice, uši, čebulna muha, porova muha ali korenjeva muha.
-
-
Nasvet, prosim
Na njivi imam čebulo, ki je nič ne zalivam. Seveda je zdaj začela rumeneti. Dilema je, ali naj jo začnem zalivat, ali pa naj jo pustim, da se posuši. Brala sem namreč, da se čebule naj ne bi zalivalo, ko zori.
No zanima me, kako izgleda čebula pri vas, kako postopate in kakšne uspehe pri pridelavi imate? Jaz, moram priznat, ne najboljših. Vsako leto pridelam majhne čebule. Letos, ko sem sadike vzgojila v lončkih, je kazalo kar dobro... Do zdaj, ko že dolgo ni bilo dežja_________________naredimo svet lepši
![Embarassed](images/smiles/icon_redface.gif)
No zanima me, kako izgleda čebula pri vas, kako postopate in kakšne uspehe pri pridelavi imate? Jaz, moram priznat, ne najboljših. Vsako leto pridelam majhne čebule. Letos, ko sem sadike vzgojila v lončkih, je kazalo kar dobro... Do zdaj, ko že dolgo ni bilo dežja_________________naredimo svet lepši
-