Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Cymbopogon citratus - limonska trava

Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Cinija, če ti bo kakšna sadikica ostala, bi jo jaz tudi. Meni tudi po dveh mesecih ni vzklila, v stanovanju.
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

figula, ali ti imaš kakšno to travo, ... ker jo jaz nimam več?

Sprašujem kar tako, iz firbca. Wink
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

juglans, imam tvojo, ki si mi jo zaupal v prezimovanje.
Ni čisto srečna, bolj životari. Sem jo previla, nahranila, a sonca, toplote in svobode ji ne morem dati v izobilju.

Želiš, da ti jo prinesem nazaj? Ali da jo skušam razpoloviti in ti prinesem polovičko?

( .... imam starejšo sestro in v mladih letih sem ji pri sestrskih "pogajanjih" dostikrat zabrusila: kar je dano, je v črno zemljo zakopano .... Cool )
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Ne ne, samo malo me je zanimalo kako je. Saj čez zimo se tako ali tako ne more zgoditi kakšen presežek.

Razmišljam pa, da bi v teh pogojih zgodnje pomladi lahko bila že zunaj. Recimo danes je bilo kar hladno (pri nas samo +2°C) tako da bi počakal še kakšen dan, nato pa bi jo postavil kam v opoldansko senco in zavetje. Za kakšna dva tedna naprimer, potem pa počasi na sonce. Kaj meniš?
(to v kontekstu mojih izkušenj z njo v pretekli zimi, ... razen, če je do konca razvajena iznad radiatorja)

Pa sedaj, ko bo deležna spremembe, (prestavljanje) ki bo v resnici en mali šokec, jo zalivaj bolj po malo in večkrat. Namreč nima še aktiviranega koreninskega sistema v polni meri in je obilno zalivanje lahko vodni eksces zaradi katerega se zgodi, da rastlina tudi"pade".

Morda še to, v primerih "bi-nebi" lahko v pozitiven razplet prevesi prav foliarno gnojilo. (1g/1l vode) Verjeno te bo sicer znalo malce hecati, ker je listje smotanega tipa, to se pravi, da odbija vodo iz sebe dol, ampak vstrajaj in naj se gnojilo steka vsaj v listne pazduhe.
Pa neglede na vso znanost, sprva najbolj učinkuje dušik, šele nato fosfor in kalij. Morda kaj prinesem, ker vsega se pač ne da kupiti kar za vsakim vogalom.

Za enkrat toliko, več pa na srečanju. Wink
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Nekaj vas bo dobilo pikirano, nekaj pa ven iz travnika, kot pravi Metuljc.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

No, tole je pa travnik

Tako, da jo je res dovolj.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Odgovori