Santolina viridis - olivno zelišče
-
- Site Admin
Santolina viridis - olivno zelišče
(Prenos iz arhiva)
-
letos sem si nabavila novo zelišče z okusom olive. zanimivo ampak kdaj ga uporabit? verjetno v kakšen namaz. hja, a sem rekla - "novo zelišče"? nekaj čistim okoli žajblja in odkrijem grmiček olivnega zelišča posajenega kaka 4 leta nazaj. "...o ti, olivna mladosti moja..." sem začela prepevati...lpvoda
![](https://lh3.googleusercontent.com/-ICKkT2Ofo6A/VxYbeKWO60I/AAAAAAAAPS4/w8tayCK8rgI4RzP0HUZ5XrLQe4UFAi-fACCo/s128-Ic42/DSC09170.JPG)
-
-
hvala za popravek. prepisala sem iz lista. ekstrakt je nekaj drugega kot zel in mislim da ta ne naredi nobene škode, če jo zaužiješ. moram se bolj seznaniti s to rastlino. lpvoda
PS: zakaj je ne marate? pravzaprav je zelo lepa, kljub svojim glistastim vejicam. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
PS: zakaj je ne marate? pravzaprav je zelo lepa, kljub svojim glistastim vejicam. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
-
tajana me veseli, da jo tudi ti imaš. pogledala sem v googla in ima zelo lepe cvetove. diši pa res po olivah (mediteranu), tako da jo priporočam za v vrt (skalnjak), tudi če ni za jesti. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
-
hvala Metuljc. tisto prvo tukaj sem bila že prebrala, a to drugo tukaj me je razveselilo - saj ni moglo biti drugače kto to da je za uživanje. lpvoda
PS: tajana beri drugo tukaj od Metuljc (o glistah niti črkice), za prste oblizat._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
PS: tajana beri drugo tukaj od Metuljc (o glistah niti črkice), za prste oblizat._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)