Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Santolina viridis - olivno zelišče
-
- Site Admin
Santolina viridis - olivno zelišče
(Prenos iz arhiva)
letos sem si nabavila novo zelišče z okusom olive. zanimivo ampak kdaj ga uporabit? verjetno v kakšen namaz. hja, a sem rekla - "novo zelišče"? nekaj čistim okoli žajblja in odkrijem grmiček olivnega zelišča posajenega kaka 4 leta nazaj. "...o ti, olivna mladosti moja..." sem začela prepevati...lpvoda
hvala za popravek. prepisala sem iz lista. ekstrakt je nekaj drugega kot zel in mislim da ta ne naredi nobene škode, če jo zaužiješ. moram se bolj seznaniti s to rastlino. lpvoda
PS: zakaj je ne marate? pravzaprav je zelo lepa, kljub svojim glistastim vejicam. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
PS: zakaj je ne marate? pravzaprav je zelo lepa, kljub svojim glistastim vejicam. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
tajana me veseli, da jo tudi ti imaš. pogledala sem v googla in ima zelo lepe cvetove. diši pa res po olivah (mediteranu), tako da jo priporočam za v vrt (skalnjak), tudi če ni za jesti. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
hvala Metuljc. tisto prvo tukaj sem bila že prebrala, a to drugo tukaj me je razveselilo - saj ni moglo biti drugače kto to da je za uživanje. lpvoda
PS: tajana beri drugo tukaj od Metuljc (o glistah niti črkice), za prste oblizat._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
PS: tajana beri drugo tukaj od Metuljc (o glistah niti črkice), za prste oblizat._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)