Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Lilium - lilija

Odgovori
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

So pri vas Lilijevke že na delu?

Pri meni jih zaenkrat še ni, a vseeno vsak dan pogledam, da me ne bi presenetile in mi pustile le ogolela stebla.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Ravno prejle sem zagledala prvo. Je že v večnih loviščih.
vrtnarka

Odgovor Napisal/-a vrtnarka »

Tudi pri meni se že pojavljajo. Twisted Evil_________________živi življenje
JOHNNY

Odgovor Napisal/-a JOHNNY »

pa dobr tek
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Komaj sem čakala, da se odpre. In zelo sem vesela, ker vidim okrog kar štiri nove, očitno zasejane. Letos sicer še ne bodo cvetele, naslednje leto pa najbrž že.

metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Brstična?
Uporabniški avatar
Melona

Hm, zgleda že nevem . V listnih pazduhah naredi brste. Zdaj sem pobrskala po netu in ne vem; se brstična reče samo tej, oranžni, ali so vse, ki naredijo brste, brstične? Soseda ima belo, ki jih prav tako naredi. Jaz sem pred leti, najbrž že kar desetimi, svojo dobila pri tašči. Zdaj so štiri odrasle in štiri mlajše. V naravi je pa še nisem videla.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Avtohtona je brstična, oranžna, Lilium bulbiferum. O, pa raste tudi v tvojih koncih, veš................ Okrasnih variant ne poznam, dvomim pa, da so iste vrste. Ta, na fotki je videti povsem prava, kot, da raste tam nekje gor na Polšniku, recimo.Nazadnje urejal/a metuljc 16 Maj 2016 19:53; skupaj popravljeno 1 krat
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Čudovita je, ni kaj
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Uporabniški avatar
Melona

Metuljc, me hecaš, gori rastejo? Sem jo torej izprosila pri tašči na gorenjskem medtem ko mi je takorekoč za ritjo rastla? No, lepa reč Laughing .
Odgovori