Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Lilium - lilija
Hm, zgleda že . V listnih pazduhah naredi brste. Zdaj sem pobrskala po netu in ne vem; se brstična reče samo tej, oranžni, ali so vse, ki naredijo brste, brstične? Soseda ima belo, ki jih prav tako naredi. Jaz sem pred leti, najbrž že kar desetimi, svojo dobila pri tašči. Zdaj so štiri odrasle in štiri mlajše. V naravi je pa še nisem videla.
Avtohtona je brstična, oranžna, Lilium bulbiferum. O, pa raste tudi v tvojih koncih, veš................ Okrasnih variant ne poznam, dvomim pa, da so iste vrste. Ta, na fotki je videti povsem prava, kot, da raste tam nekje gor na Polšniku, recimo.Nazadnje urejal/a metuljc 16 Maj 2016 19:53; skupaj popravljeno 1 krat