Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Mavrah užitni smrček
-
- Site Admin
Mavrah užitni smrček
(Prenos iz arhiva)
Janez L, si me spomnil na mavrahe. Teden ali dva nazaj mi moja nova soseda jamra, koliko gob se ji je razpaslo na okrasnem vrtičku, posutem z borovim lubjem. Da jih je bilo veliko za populit in vpraša, če kaj škodijo okrasnim rastlinicam. Poišče v smeteh par primerkov in ... bili so sami lepi mali mavrahi, tisti bolj temno rjavi. A ti nabiraš samo te svetle iz travnikov, ali vse, ne glede na barvo in rastišče?
Lp!
Nabiram vse vrste smrčkov (mavrahov). Poznamo 7 vrst in vse so pogojno užitne. Je pa treba biti previden, ker je možna zamenjava s pomladanskim hrčkom, ki je surov smrtno strupen. Nekateri ga uživajo dobro prekuhanega, ampak jaz bi, takšno "rusko ruleto" odsvetoval.
Lovski zdravo
Janez L_________________S Spoštovanjem, LZ Janez L
...nor je tisti, ki ne poskusi in poskusiti, ni greh...
Nabiram vse vrste smrčkov (mavrahov). Poznamo 7 vrst in vse so pogojno užitne. Je pa treba biti previden, ker je možna zamenjava s pomladanskim hrčkom, ki je surov smrtno strupen. Nekateri ga uživajo dobro prekuhanega, ampak jaz bi, takšno "rusko ruleto" odsvetoval.
Lovski zdravo
Janez L_________________S Spoštovanjem, LZ Janez L
...nor je tisti, ki ne poskusi in poskusiti, ni greh...