Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Grah - Pisum sativum
-
- Kraj: Domžale
Mislim, da sem že našel. Verjetno bo tole:
http://pnwhandbooks.org/plantdisease/pea-pisum-sativum-pea-enation-mosaic
http://pnwhandbooks.org/plantdisease/pea-pisum-sativum-pea-enation-mosaic
-
Hmmm, Andrej, meni se vsako leto na gredici pojavi kaka takale rastlinica. V celem morju lepega zelenega listja se na kakem steblu takole podobno 'pobarvajo' listki. Jaz jo ali pustim ali izpulim, kakor me piči. Zmeraj mislim le, da se suši. Do zdaj se nisem ukvarjala s tem, da je kaj bolan.
Letos je pri meni čudovit grah, visoko je zrasel in je super obložen. Do zdaj sem pobrala že 1.700 g oluščenega zrnja, in zdaj ga imam še novo rundo za oluščiti, takole na prvo žogo ocenjeno ga bo spet kilo in pol.
Na treh kvadratih je to dober pridelek, kaj ni?
Letos je pri meni čudovit grah, visoko je zrasel in je super obložen. Do zdaj sem pobrala že 1.700 g oluščenega zrnja, in zdaj ga imam še novo rundo za oluščiti, takole na prvo žogo ocenjeno ga bo spet kilo in pol.
Na treh kvadratih je to dober pridelek, kaj ni?
Grah letos res lepo dela. Sejala sem le Mali provansalec, ga večino že pobrala in del populila. Na dolžini ca 5 metrov, sejano v 2 vrstah, sem dobila ven izluščenega dobre 3 kg . In kar je najlepše: nobeno zrno ni bilo črvivo ali kako drugače prizadeto.
Pred leti sem gojila sorto Telefon. Obrodil je res dobro, a ker je bil kasnejši, je bilo po pravilu v drugi rundi obiranja polovico zrn črvivih. Zato in zaradi njegove prebujne rasti, ga ne sadim več.
Pred leti sem gojila sorto Telefon. Obrodil je res dobro, a ker je bil kasnejši, je bilo po pravilu v drugi rundi obiranja polovico zrn črvivih. Zato in zaradi njegove prebujne rasti, ga ne sadim več.
-
-