Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Hydrangea - hortenzija

Odgovori
Darso

Odgovor Napisal/-a Darso »

Krasne so, meni prelepe modre. Moja teta pravi, če hortenzijo preveč pognojiš s hlevskih gnojem tudi spremeni barvo. lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
nimam pojma

Odgovor Napisal/-a nimam pojma »

Pozdravljena Janika, res čudoviti grmiči prelepih hortenzij.Kako pa ratajo tako lepi grmi?Jaz imam za zdaj štiri mlade hortenzije, ki na enem koncu vrta sploh niso uspevale, seda po presajanju pa lepo rastejo, ampak nekako neenakomerno.Cveteli sta lani dve,cvetje je še na grmih,pa ne vem, če naj obrežem tudi druge veje, ali samo cvetove porežem?_________________Sem zrasla na asfaltu, nimam pojma.
Janika

Odgovor Napisal/-a Janika »

Pozdravljeni, res sem vse svoje hortenzije posadila v kislo zemljo, kupljeno. Gnojim jih malo z gnojili za hortenzije, malo tudi s hlevskim gnojem. S hlevskim gnojem sem gnojila pozno jeseni, spomladi enkrat pa bom najbrž samo tiste, ki jih hočem imeti čim bolj roza pognojila z rdečilom. Ostale ne bom kaj preveč razvajala. Obrezujem pa metličaste - paniculata vsako leto zelo močno. Vse veje skrajšam na nekaj očes. Ostalim skupinam spomladi samo porežem stare cvetove in suhe prestare veje. Cvetove pustim jeseni, ker dajejo čar vrtu, pa še bolj pomembno je, ker res varujejo nove cvetne brste pred zmrzaljo. Sicer pa se mi zdi bolj so grmi stari, lepši so, bolj enakomerne rasti in manj občutljivi. Pa izgleda, da je tudi res, da je pri nas naravno bolj kisla zemlja, to bodo pa v naslednjih letih sigurno potrdile ali ovrgle ameriške borovnice in rododendroni, ki imajo zadnjih nekaj let tudi domovinsko pravico na našem vrtu._________________Janika
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Nisem vedela, da imamo tako veliko ljubiteljico hortenzij. In nisem vedela, da obstaja toliko lepih in različnih hortenzij. Venus mi je poslala fotografije, da jih v njenem imenu naložim.

Venus, če katera manjka, mi sporoči.

Slika 1

Slika 2

Slika 3

Slika 4

Slika 5

Slika 6

Slika 7
Uporabniški avatar
Plamenka

Tudi vse te so od Venus:

Slika 8

Slika 9

Slika 10

Slika 11

Slika 12

Slika 13

Slika 14
Uporabniški avatar
Plamenka

Tudi te so od Venus:

Slika 15

Slika 16

Slika 17

Slika 18

Slika 19

Slika 20

Slika 21
Nazadnje urejal/a Plamenka 20 Jun 2016 22:37; skupaj popravljeno 1 krat
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Venus, očarana sem! Ena lepša od druge, res lepa zbirka.
tajana

Odgovor Napisal/-a tajana »

Venus navdusena sem nad tvojo zbirko hortenzij in hvala, da si nam jih pokazala. Sploh nisem vedela, da obstaja toliko razlicnih._________________CARPE DIEM
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Venus pa ti si carica! Kakšne lepotice, ena lepša kot druga, vse so čudovite. Hvala, da si podelila to lepoto med nas
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
venus

Odgovor Napisal/-a venus »

Hvala za lepe besede. Nekateri imajo radi vrtnice, tudi jaz jih imam rada. Ampak moja posebna ljubezen so hortenzije. Se bom potrudila, da napisem imena, ki jih vem. Imam liske spravljene in, ko pridem do njih, jih napisem. Imam se kar nekaj novih, ki bodo letos prvic cvetele. Ne bodo tako bujno cvetele, ker so revice pomrznile. Ko bodo zacvetele bom prosila Plamenko, da nalozi slike. Ne morem vam povedati v kaksnem stresu sem bila, ko so pri nas bile temperature kar fejst pod niclo. Bile so vse pokrite pa so kljub temu pomrznile. Nekatere so bile taksne kot, da bi bile polite z vrelo vodo. So se kar obrastle. Sicer nimajo cvetov, bo pa drugo leto.
Odgovori