Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Šmarna hrušica - Amelanchier sp.
elstar je napisal/a: |
Ali kdo kaj razmišlja oz. raziskuje v tej smeri, kako bi bilo s prodajo plodov? Glede na to, da nima nekih škodljivcev in bolezni, je možna čista ekološka pridelava. |
Uf, to bi bil pa velik izziv. Plodovi ne čakajo dolgo, hitro se zmečkajo, so zelo mehki in sočni.
Bolj bi ciljal na predelavo v marmelade ipd.
Lp.
Še ena zanimivost. Ballerina je dejansko okrasni kultivar in sicer spada pod A. lamarcki. Zato so plodovi večji, kot pri nekultivirani A. lamarcki.
Še nekaj A. lamarcki okrasnih kultivarjev, ki imajo užitno vrednost:
Autumn Brilliance
Cumulus
Forest Prince
Majestic
Prince Charles
Princess Diana
Reflection
R J Hilton
Tradition
Še nekaj A. lamarcki okrasnih kultivarjev, ki imajo užitno vrednost:
Autumn Brilliance
Cumulus
Forest Prince
Majestic
Prince Charles
Princess Diana
Reflection
R J Hilton
Tradition
Moja pravkar pričenja zoreti. Ne vem več katere sorte je, dobila sem jo v menjavi na forumu, malo komaj ukoreninjeno sadikico. Cvetela je že dvakrat, rodi letos prvič. Plodovi so mehki in sočni, sladkasti, nekako nedefiniranega prijetnega okusa, velikosti gozdne borovnice. Prijetno so me presenetili, ker sem od prej poznala le plodove avtohtone, ki so bolj čvrsti in suhi. Ptiči je zaenkrat še niso odkrili.