Čokolada s sadjem

Odgovori
crtj-admin
Site Admin
Prispevkov: 10774
Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm

Čokolada s sadjem

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
cvetlicna
Prispevkov: 27
Pridružen: Pe Apr 29, 2016 2:00 am

Odgovor Napisal/-a cvetlicna »

Sem zadnjič naredila enostaven čokoladni kolač:

600 g jedilne čokolade
300 g masla,
200 g rjavega sladkorja (lahko manj),
malo soli,
10 jajc,
200 g gladke moke,
100 g kakava v prahu,
1 kg malin ali več (lahko tudi višnje).

Pečico predhodo segreješ, obložiš s papirjem za peko.
Maslo in čokolado topiš v loncu po koščkih (ker drugače boste dolgo mešali) na nižji temperaturi, dodaš kakav, sladkor, moko, sol, dodajaš jajca, mešaš. Na koncu dodajaš še sadje. Pečeš cca pol ure, lahko do cca 10 minut več, če želiš, da ne bo bolj mehko.
Hladiš na sobni temperaturi, nato pa še nekaj ur v hladilniku (vsaj 3).

Za moj okus je prišlo do izraza šele, ko je bilo v hladilniku dan oz. dva. Ni pa skoraj nič dela s tem kolačem.
Uporabniški avatar
Lpmami
Prispevkov: 8592
Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Cvetlična, a je to brez pecilnega praška a je treba beljake stepsti v sneg ali kako?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
metuljc
Prispevkov: 9546
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Najbrž s papirjem za peko obložiš pekač, ne pečice, kajne? Wink
cvetlicna
Prispevkov: 27
Pridružen: Pe Apr 29, 2016 2:00 am

Odgovor Napisal/-a cvetlicna »

Bi bilo res malo nerodno, da bi moral pečico obložiti s papirjem he he - ja pekač obložiš s peko papirjem.

Ni pecilnega praška, jajca vmešaš enega za drugim z metlico (nič ne ločuješ beljaka), maline vmešaš pa s kuhalnico na koncu. Sama sem vzela zmrznjene maline, ker potem,ko se odtajajo, spustijo še sok, ki se zraven vmeša z malinami.
Moko in ostale suhe sestavine pa najbolje, da kar v eni posodici skupaj zmešate in potem v enem primešate zraven (zaradi moke).
Za tako maso je bil pekač cca 20x40 cm.

Če želite pa, da bo tudi sadje prišlo do izraza, pa namesto 1 kg dodajte do 1,5 kg malin, višenj.

Obvezno pa hladiti na prostem, potem pa še v hladilniku, ker potem pride šele do izraza pravi okus.
Odgovori