Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Hruškasta melona, Pepino - Solanum muricatum

Tiana

Odgovor Napisal/-a Tiana »

Link že lahko nalimam, delala sem po teh navodilih. Vedno uspelo:

http://raznolikost.si/slo/razmnoziti%20pepino
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Očitno tudi letos pri meni ne bo nič s pepinom.
Kot kaže, nimam sreče s tem sadežem.
Se komu sanja, kaj je narobe z rastlino ?

češnca

Odgovor Napisal/-a češnca »

Nekje sem prebrala, da pepino nastavi cvetove šele, ko nočna temperatura ne pade pod 18 °C. Kar je huh, za naš konec kar veliko. Potreben je vročinski val. Na pepinu, ki sem ga posadila letos, so prvi cvetovi odpadli verjetno prav zaradi mraza. Drugo rundo cvetov nastavlja sedaj. Poročam, če bo kaj zraslo. 😊
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

AB: pocukaj za rokav jana24. On ima s pepinom obilo izkušenj.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Muha, ta fotografija je izpred 3 let. Wink
Zdaj sem se že nehal ukvarjat s pepinom. En ali dva ploda, ki sem ju pridelal, nista zadovoljila pričakovanj.
Glede na letošnje težave s papriko menim, da je tudi tukaj pri pepinu takrat šlo za napad pršic.
Odgovori