Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Oj, Juglans, tu se pa vidi razlika v letih. Meni, na primer, je iz otroštva v spominu žitno polje z veliko maka in plavic. Še danes mi je všeč njihova modrina _________________Barvit pozdrav, Ladka s Povelj, Bahnkova Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
crtj, na tvojem mestu bi raje nabrala zadosti semen in ga posejala. V vsaki cvetni glavici ima nekaj deset semen, bi rekla. Ko glavice porjavijo in na njih ni več rožnatih cvetkov, so zadosti zrele, da jih porežeš z delom stebla in pustiš pozoreti. Potem jih posej jeseni, bi rekla, da jim bo mraz dobro del, da bodo sploh kalila.
Predlani in lani sem pobirala semena in jih seveda nisem označila. Bile so kot popolni "tujek" tam v vrečki, pa sem jih vseeno posejala. Nekaj kot zimsko sejanje in nekaj direktno ven. Ko so malo zrasle, mi je bilo takoj jasno Kdo so ONE. Ampak zaneslo me je še to, da sem pozabila kako zelo košato razvejane znajo biti v vrtni zemlji. In sedaj imam džunglo, ker pač niti ene rastlinice nisem zavrgla.
Saj so lepe, vendar pa jih je kar malo preveč. Počakam semen, pa jih bom malo razredčila.
Ravno to sem mislila ponuditi, pa si me prehitela, Sanjarka Ana! No, Metuljc, na tebi je, da se izjasniš._________________Barvit pozdrav, Ladka s Povelj, Bahnkova Zelenjava, rastline za barvanje, sadje