Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Centaurea cyanus - modri glavinec, plavica

Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

juglans je napisal/a:
Za ozkolistni glavinec bi pa rekel da je trajnica - večletna.

Iz tvojih ust v božja ušesa, tečem presajat Smile (No, potem, ko bo fronta vročine mimo)
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Oj, Juglans, tu se pa vidi razlika v letih. Meni, na primer, je iz otroštva v spominu žitno polje z veliko maka in plavic. Še danes mi je všeč njihova modrina Smile_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

crtj, na tvojem mestu bi raje nabrala zadosti semen in ga posejala. V vsaki cvetni glavici ima nekaj deset semen, bi rekla. Ko glavice porjavijo in na njih ni več rožnatih cvetkov, so zadosti zrele, da jih porežeš z delom stebla in pustiš pozoreti. Potem jih posej jeseni, bi rekla, da jim bo mraz dobro del, da bodo sploh kalila.
Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

Nisem ravno prepričana kam tole sodi.

Predlani in lani sem pobirala semena in jih seveda nisem označila. Bile so kot popolni "tujek" tam v vrečki, pa sem jih vseeno posejala. Nekaj kot zimsko sejanje in nekaj direktno ven. Confused Shocked Ko so malo zrasle, mi je bilo takoj jasno Kdo so ONE. Ampak zaneslo me je še to, da sem pozabila kako zelo košato razvejane znajo biti v vrtni zemlji. In sedaj imam džunglo, ker pač niti ene rastlinice nisem zavrgla.

Saj so lepe, vendar pa jih je kar malo preveč. Počakam semen, pa jih bom malo razredčila.

Več fotografij sem nalepila tukaj(kaj morem, ko so mi pa tako fascinantne v svoji bujnosti): http://prelomnica.blogspot.si/2016/07/tisina-14.html
metuljc

Niso trajnice, torej kmalu ne boš imela več težav z njimi. Škoda, da nisi bliže, modrocvetoče bi z veseljem imela, posušene.
Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

A ti jih posušim?
Pa jih 1x lpmami prevzame, ko pride do mene.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Ravno to sem mislila ponuditi, pa si me prehitela, Sanjarka Ana!
No, Metuljc, na tebi je, da se izjasniš._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
metuljc

Ja, seveda, LEPO prosim obe za uslugo. Hvala vama vnaprej. Če, Ana, dodaš še kakšno semensko glavico vsake barve, bom še bolj vesela.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Metuljc, Sanjarka - dogovorjeno!_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Nadina

Odgovor Napisal/-a Nadina »

Modri glavinec - mešanica semenk (so različne barve cvetovi) - je to ta plavica ali?_________________http://www.youtube.com/watch?v=s0IWwTLibHg
http://www.flickr.com/photos/nadinacm/
Odgovori