Z vrta na mizo

Odgovori
Beki

Re: Z vrta na mizo

Odgovor Napisal/-a Beki »

Danes z vrta na mizo: čičerikina enolončnica z blitvo in polentin biskvit

Slika Slika
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

O, dobrodošla tema, hvala, Beki!

Midva sva zadnje čase pospešeno jedla stročji fižol - s krompirjem po kmečko, z lisičkami (še od lani) in z že pripravljenim golažem, boranjo kar tako ...
Pesto sem pa delala že nekaj časa nazaj, ker je bila čudovita bazilika. Naredila sem enih 7 steklenih kozarčkov (od Barilla pesta, ko sem ga pred leti še kupovala ;)), ki jih dam v zmrzovalnik. Midva jeva pesto samo s špageti in je en tak kozarček ravno prav.
Pa rada naredim bučke s sirom kot en narastek, obožujeva. Spečem cel manjši pekač in polovico zamrznem, kot delam večino jedi. Samo za dva je izguba časa kuhati. :roll:
Jutri imam pa v planu ocvrte rezine kolerabice, ker mi je zrasla ena ogromna.
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Danes bo direktno iz vrta na mizo šla blitva, včeraj pa bolj pusti zunanji listi radiča v solato s krompirjem na način regratove solate. Jutri bo najverjetneje paradižnikova solata. Zelišča pa tako ali tako vsak dan po malem romajo v lonec.
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Copatka, kako pa narediš stročji fižol po kmečko?
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Odgovori