Ferdo, prijatelji Teorije zarot so odkrili pri Aluminiju bistveno razliko in ti lahko hitro odgovorijo .
Na zemlji ni (ne obstaja) čistega aluminija, ves je prisoten kot vezana komponenta v raznih soleh, kislinah, kamninah itd. Na zemljo pa pršijo, prašijo itd., čisti, elementarni Aluminij, Al. Saj niti ne vem, v kakšni agregatni obliki nam ga pošiljajo. In kdo ga je že odkril na zemlji, in potrdil z meritvami.
Lahko bi se oglasil kak "znalac", in nam povedal več o tem .....
Sicer sem pa naknadno opazil, da Lipjan že dolgo ni več aktiven na forumu._________________mfranc
- pršenje po listih med prehodnim obdobjem iz rasti v cvetenje in takrat, ko so plodovi veliki in zreli. - prehodno obdobje; podpira cvetenje, olajša zahteve po hranilih, okrepi cvetove. - zreli plodovi; okrepi stebla rastlin, liste, plodove, podpira pravilno zorenje za optimalni okus.
Ko jih presadiš na stalno mesto lahko že preventivno prej jaz ne bi. Ali p samo po potrebi.
Cez zimo sem pridno zbirala jajcne lupine in jih posusene spravljala, da sedaj naredim ta pripravek. In glej ga zlomka. Slabo sem prebrala prvi stavek navodil. Lupin nisem nic spirala. Ali jih naj sedaj sperem preden jim bom prazila ali pa bo vseeno v redu. Hvala za odgovor._________________CARPE DIEM
In v čem (razen v tem, da med sušenjem morda ne smrdi) naj bi bil pomen spiranja lupin? Tisto malo beljaka, ki morebiti ostane v lupini, tako ali tako ob praženju lupin zgori, bi rekla.
Tajana, v redu bo. Itak jih boš žgala in bodo vsi morebitni jajčni ostanki in vse morebitne slabe bakterije skurjene. Če jih slučajno ne bo skurilo, jih kis pokonča zagvišn .
Najbrz je res tako kot pravita Metuljc in Figula. Saj tudi, da sem jih izpirala, bi nekaj beljaka sigurno se ostalo na lupini._________________CARPE DIEM
Moj nasvet...ko boš pekla lupine, delaj to nekje zunaj. Jaz sem moral cel dan zračiti prostore zaradi te lastne neumnosti kakšen je bil vonj raje ne razlagam