Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Plumbago capensis - kapska svinčenica

Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Prinesla prvo rastlino ene dvajset let nazaj s Korzike, veliko vlončeno, in jo posadila, pozimi je propadla, propadle so mi še vsaj tri kasneje tako da pri meni doma ni prezimna. Mogoče kje na kakšni ugodni mikrolegi, mislim, da je z njo nekaj takega kot z bugenvilejo.
Se pa strinjam, da je krasna._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Če pri tebi Garden-ja ne prezimi potem težko kje v Sloveniji. Torej je najbolje, da jo prestavim med Posodovke, kajne?
Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

Jaz sem pa mislila, da bo pri nas šlo.
Ampak kot posodovka bi morala biti v kakšnem ogromnem lesenem škafu (za grozdje) in to na kolesih, kajti le tako bi lahko razvilla nekaj blizu grma, kajti prav velikost grma vsaj mene bolj prevzame.

Ali kdo ve kje se jo sploh da nabaviti v Sloveniji - če sploh?_________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Jaz sem jo pred nekaj leti dobila v lokalni vrtnariji (Revital Kidričevo). Lahko pogledam, če jih še vedno imajo. Ali pa ti pošljem kak koreninski izrastek, če imaš potpljenje čakati na njeno rast. Letos sem naredila napako, je nisem ne obrezala, ne pravi čas dala ven, tako da skromno cveti. Lani pa je bila zelo lepa, je cvetela vse do mraza._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Poezija

Stara postaja, hvala. Poizkusila jo bom nekje kupiti, da bo prej zrasla, mogoče je ena zadnja sadika še v vrtnariji moji v bližini._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Če si premisliš, pošlji naslov. Sem pogledala v "hobuku", je zrasla kar visoka mlada rastlina s samostojnimi koreninami. Tudi če bo zeleni del med potjo ovenel, ti bo ponovno pognala. Rada ti pošljem, brez obveznosti, jaz rabim samo še mir in sonce! ("vsaj malo sonca, vsaj malo smeha na svet, kjer teče življenja reka..") lp, Marija_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Poezija

Pa jo imam doma. Dobila sem jo v vrtnariji Peric - Škofije. Velika je blizu pol metra, cena 8 eur. Imajo tudi manjše če se ne motim za nizko ceno - 2,8 eur.
Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal - uredila muha - 4 fotografije_________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

jaz sem si tudi kupila na sejmu v PU še eno, seveda cvetočo za 50 kn, katero je čez noč naliv oklestil da je joj. stara, kot sem rekla je letos naredila samo dva cveta. na pomlad ko jih bom obrezovala bom potikala in razdelila, če se kaj prime. lpvoda

Uporabniški avatar
Seasmoon
Kraj: Obala

Odgovor Napisal/-a Seasmoon »

Danes sem videla tale grm v polnem cvetu pred eno hišo. Ima nebeško modre cvetove. Prekrasen je.
Life is like a game ... play it ...

Slika
Odgovori