Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paprika 2021
Jaz sem letos (prvič) poskusil paprike prezimit. Baje naj bi se dalo. Tri sadike sem izkopal, jih dal v 10l lonce, močno obrezal in postavil v neogrevan prostor. Če bo delovalo, naj bi spomladi kar takoj začele delat in tako pridobiš kak mesec, če ne še več. Nisem pa prepričan, če bo res šlo. A kdo to dela? Imam kaj upanja, da bodo dejansko preživele?
-
- Kraj: Domžale
Po mojih izkušnjah se ne splača.
Spomladi lahko prehitiš le, če jih pustiš do konca maja notri na sončnem oknu. Čim jih daš ven, zastanejo v razvoju, cvetje in nastavki plodov odpadejo, novi se pa prilagodijo klasičnemu ritmu. In še: nove sadike so pri meni dale znatno več od sebe, kot prezimljene.
Enako je bilo s prezimljenim paradižnikom.
Spomladi lahko prehitiš le, če jih pustiš do konca maja notri na sončnem oknu. Čim jih daš ven, zastanejo v razvoju, cvetje in nastavki plodov odpadejo, novi se pa prilagodijo klasičnemu ritmu. In še: nove sadike so pri meni dale znatno več od sebe, kot prezimljene.
Enako je bilo s prezimljenim paradižnikom.
-
- Kraj: Domžale
Pri nas se je par let nazaj (no, sam se ni, moja draga ga je ... ) prezimljal čili - zvončki. Četrto leto ga je pobralo, do takrat je "delal kot urica". Plodovi so bili res le nekaj prej, pred ostalimi - število plodov pa neprimerljivo večje. Ko lahko hkrati pobereš 100+ plodov z enega "drevesca" - super občutek.