Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kako, kdaj, kaj kuhati v vročih dneh

Uporabniški avatar
lpmami
Prispevkov: 8364
Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Danes sem imela na jedilniku špinačo iz pesinih listov, pire krompir in jajček na oko. Sicer je nekaj kuhanja, pa spet ne preveč.
Tako je bilo dobro, da sem krožnik polizala Smile_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
Melona
Prispevkov: 4531
Pridružen: Pe Mar 28, 2014 1:00 am
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Mož je zjutraj napekel dovolj palačimk, da bodo še jutri za posladek s sladoledom.

Testeninsko solato bova prav tako jedla danes in jutri za kosilo, poleg fussilov so v njej še kumara, dve papriki, trije paradižniki, koruza in konzerva tune.

Poleti večinoma kuham v provizorični kuhinji v pritličju, da nama kuha ne greje stanovanja, najraje kaj v pečici, da mi ni treba biti zraven.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Prispevkov: 17322
Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

33 °C

Danes je bil sataraš. Jutri bo poletna solata s tuno. Velike porcije, da ostane kaj še za večerjo.
Zame bi bilo že to dvoje dovolj, a je bilo pod mus v teh vročini skuhati še juho. Rolling Eyes Gospodinjino maščevanje: juha iz kocke. Cool
metuljc
Prispevkov: 9398
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Pri nas bo pod večer, veeeliko blitve s krompirjem in piščančja krilca za žar, v pečici na vroč zrak. Čez dan pa sadje, so že nova jabolka, pa breskve, kak jogurt,....
Uporabniški avatar
lpmami
Prispevkov: 8364
Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Metuljc, točno tak dnevni jedilnik imam rada poleti. Če ni piščanca (nimam tistega na vroč zrak, kaj več se mi v vročini ne da), pa tudi ni hudega._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
copatka
Prispevkov: 2291
Pridružen: To Maj 13, 2014 2:00 am
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Pri nama je bila pa danes boranja, za v skrinjo za še dvakrat veganska, za danes pa zmešana z že pripravljenim in zamrznjenim golažem - božansko Very Happy .
Jutri bo pa dimljen losos v smetanovi omaki s širokimi rezanci in paradižnik z veliko rukole za solato._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
metuljc
Prispevkov: 9398
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Še ena enostavna:
Na oljčnem olju popražimo česen, da zadiši, takoj dodamo blanširano blitvo, ne dobro odcejeno, z narezanimi listnimi peclji vred, pražimo, da tekočina izpari. Dodamo kockice sira (ali pa ne), solimo, popramo, morda malček muškatnega oreščka.
Zdaj pa, ali ubijemo na blitvo, v prej narejene "bazenčke" jajca ali prelijemo blitvo s prej razmešanimi jajci, količina po želji. Pokrijemo, da jajca zakrknejo toliko, kot nam je všeč.
Dober tek.
Tako se "znebimo" velikih količin blitve.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Prispevkov: 17322
Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Tole je že kar pošten, čeprav enostaven, obrok. Vreden posnemanja.
brbr
Prispevkov: 8003
Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a brbr »

Super jedi, prav res.
Metuljc, zakaj pa blitvo, ki jo takoj poješ, prej blanširaš. Jaz je nikoli. Kar svežo narežem in dam v lonec.

Tudi tole je super: stročji fižol, kuhan, potem malo prepražen na maslu/olivcu, na koncu pa čezenj ubijemo jajce ali dva, vse skupaj dobro premešamo, popopramo in potresemo s peteršiljem._________________naredimo svet lepši
metuljc
Prispevkov: 9398
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Saj, recimo, da sem ostali del blanširane potem uporabila kasneje. Le česen je po tvoji metodi bolje dodati ko se blitva že sesede.
Odgovori