Krofi

Odgovori
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Re: Krofi

Odgovor Napisal/-a muha »

Ob brskanju po internetu sem naletela na tale stavek iz ust strokovnjaka:

Na 1 kg moke dodamo do 6 jajc. Lahko dodamo samo rumenjake, saj se bodo krofi sušili hitreje, če bodo v testu tudi beljaki.«

Torej krofi iz celega jajca niti niso tako redka posebnost. Vir

Zapomnila si bom tudi tale stavek: Vzhajane krofe lahko odkrijemo, da bodo po vrhu dobili skorjico – ta jih bo varovala, da ne bodo »padli skupaj«.«

ker meni potem, ko dobijo res lep in širok venček, radi padejo skupaj. Upam, da bo tale novost delovala.
GrGr
Kraj: Občina D.Toplice

Odgovor Napisal/-a GrGr »

No, moka je vmes, ne pa na zacetku.
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Pa res, nisem dovolj natančno gledala. Potem pa ni 1 kg, ampak 70 dkg. ;)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Aha, sem vas malo izkopala iz cone udobja, kaj? :D
Copatka, hvala za recept. Kot jaz vidim je recept za 70dkg moke... Vsekakor zanimiv recept.

Jaz sem jih danes naredila iz 1/4 doze (250g). Imela sem pa težavo pri določanju prave količine mleka. Tako mislim, da je bilo testo pregosto in se med cvrtjem niso dovolj dvignili..,
No, jutri, bom vajo ponovila tudi iz 250g moke, po katerem receptu bom delala, še ne vem. Mogoče po temle zadnjem, ki ga je delila Copatka. No, potem bom delala iz 350g moke. Vsekakor pa potem zapišem vse, od receptov do rezultatov...

Zaenkrat pa izgleda stvar zelooo obetavno. Sem vesele, da se bom znebila beljakov. :D

Glede sušenja krofov pa se ne bojim, saj izginejo najkasneje v dveh dneh....
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Samo, da ne bodo taki, kot trojanski. Super, če ga poješ tam, čez par ur doma, da ne rečem naslednji dan, pa nič okusnejši od navadnega kruha.
Odgovori