Kutina - Cydonia oblonga
-
- Prispevkov: 9624
- Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
- Kraj: Rimske Toplice
Ne, z odrtim cvetom prinesene kutine podrgneš po odprtem delu cveta tvoje kutine tako, da se prašniki in pestiči staknejo. Po moje lahko en cvet uporabiš kar na precej tvojih cvetovih.
Jaz bi na prinešenih cvetovih, ki pa morajo imeti še rumene prašnike, takšne.
tukaj
je večina prašnikov že temna in torej brez cvetnega prahu, potrgala venčne liste, tako bi s preostankom cveta lažje prišla do pestiča tvojih cvetov.
No, saj ti bo morda kak praktik povedal kaj drugega, ampak ta moj način mora delovati, ker ni razloga, da ne bi.
Jaz bi na prinešenih cvetovih, ki pa morajo imeti še rumene prašnike, takšne.
tukaj
je večina prašnikov že temna in torej brez cvetnega prahu, potrgala venčne liste, tako bi s preostankom cveta lažje prišla do pestiča tvojih cvetov.
No, saj ti bo morda kak praktik povedal kaj drugega, ampak ta moj način mora delovati, ker ni razloga, da ne bi.
-
- Prispevkov: 38
- Pridružen: To Maj 31, 2016 2:00 am
- crtj
- Site Admin
- Prispevkov: 5477
- Pridružen: Pe Jun 14, 2013 2:00 am
- Kraj: Prekmurje
Pred nekaj leti (4, 5?) sva z ženo v Avstriji v bližnji vrtnariji nabavila 2 x domnevno sorto Aromatnaya. Bil sem malo skeptičen, ker pač - napisati nekaj na listek ni težko.
Ob sajenju sem drevesca brutalno obrezal na štil na cca 150 cm višine, da znova poženejo, ker so se mi korenine zdele prešvoh oziroma nadzemni del prevelik zanje.
Letos je prva solidna letina z mladih drevesc in glej - res je, to zadevo se da jesti kot jabolko. Je trdo, a ne bolj kot čvrsta jabolka, in okus je povsem v redu. Zdi se mi sicer manj inteziven kot pri doslej preizkušani Vranjski, nekako tako, kot je opisal TwityPity zgoraj. Vendar je lahko to tudi stvar tega, da so morda v vetru prehitro padle. Za kuhalno uporabo še ne vem.
Pa jabolčni zavijač jih ima rad. Ampak on je eno tako nezahtevno bitje, vse ima rad
Ob sajenju sem drevesca brutalno obrezal na štil na cca 150 cm višine, da znova poženejo, ker so se mi korenine zdele prešvoh oziroma nadzemni del prevelik zanje.
Letos je prva solidna letina z mladih drevesc in glej - res je, to zadevo se da jesti kot jabolko. Je trdo, a ne bolj kot čvrsta jabolka, in okus je povsem v redu. Zdi se mi sicer manj inteziven kot pri doslej preizkušani Vranjski, nekako tako, kot je opisal TwityPity zgoraj. Vendar je lahko to tudi stvar tega, da so morda v vetru prehitro padle. Za kuhalno uporabo še ne vem.
Pa jabolčni zavijač jih ima rad. Ampak on je eno tako nezahtevno bitje, vse ima rad
