Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kaki, zlato jabolko - Diospyros kaki

Odgovori
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

Kaki je v tretjem letu.
damjan

Odgovor Napisal/-a damjan »

živjo

Ali mi lahko kdo pove razliko med kakijem TIPO in VANILIJA v okusu in rasti? hvala lp Damjan
zoyba

Odgovor Napisal/-a zoyba »

babaco, kje si kupil sadiko?

LP_________________Robert
Igy

Odgovor Napisal/-a Igy »

No jaz sem ga pa precepil, ker mi ni dozorel.
OK ga bom spomladi obrezal tako , da bom še kako vejo RB pustil in bom imel na enem drevesu 3 sorte._________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.
babaco

Damjan, po okusu je Tipo boljši, dozori prej, v rasti sta tam nekje skupaj.
Zoyba, sadike ima drevesnica Bilje.
zoyba

Babaco hvala! Bom ga kupil za sina, da ga posadi na Krasu. Tam bo sigurno dozorel. Je to prava "vanilija" ?_________________Robert
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Iz Bilj jih razpošiljajp tudi po drugih drevesnicah....._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
babaco

Rojo Brillante ni trdo užiten. Da ga prodajajo pod trgovskim imenom Vanilija pa ga zorijo v komori kjer zgubi trpkost.
Kaki sorte Vainiglia tudi ni trdo užiten, najbrž bi bil , če bil oplojen, tako kot kaki Tipo, ki je oplojen trdoužiten.
Trdo užiten je Kaki Jiro.
Kdor ima rad trdo užitne kakije naj si cepi opraševalno sorto na obstoječo sorto.
Oplojeni kakije so še boljšega okusa, to so plodovi, ki imajo peške.
Jaz sem si že cepil opraševalno sorto Cioccolatino na Vainiglio- Igy bohlonej za cepe, se je prijel. Cool
zoyba

Evo babaco to je pa informacija s prve roke! Torej je mene moj dostavljalec kakija lepo nat....l Laughing Meni je Tipo čisto uredu, samo težko počakam, da se omedi. Torej, za kraško okolje kaj priporočaš?

Lp_________________Robert
babaco

Zelo dober je tudi kaki sorte Hachiya.
Zoyba, kateri kaki posaditi na krasu bi znal svetovati Batagelli.
Jaz mislim, da bi kar vsi uspevali, le kaki sorte Vainiglia je malce pozen,
pri meni šele zdaj malce dobiva rumeno barvo
Odgovori