
Kutina - Cydonia oblonga
- crtj
- Site Admin
- Prispevkov: 5477
- Pridružen: Pe Jun 14, 2013 2:00 am
- Kraj: Prekmurje
TwityPity je napisal/a: |
Hej, te rezine so se pojedle sveže. Na sušenje pa še nisem pomislil, dobra ideja! Poročaj ![]() Do sušenja bo pri meni še malce trajalo, saj so se komaj začele rahlo barvati v rumeno. |
Imam vtis, da je zadeva pravzaprav zeloooo pozna. Ker vse doslej pobrane, četudi užitne, so bile nekoliko na silo pobrane (da bi sploh kakšno količino imeli), zelo malo jih je z veseljem ostalo v roki. V naslednjem tednu jih bo še lepa količina za pobiranje, pa je že skoraj november.
Splošno sem zadovoljen, čeprav sem pričakoval bolj intenzivno aromo. Glede na to, da je bila cela druga polovica leta zelo suha, je verjetno toliko, kot se je letos razvilo, kar maksimum.
Limonasta komponenta je prijetna. Dobro za narezati v jogurt ali dodati v čežano. Nisem pa še vedno poskusil kot samostojen kuhan pripravek ali sušeno. Obljubim, da se bom poboljšal.
Vmes sem pomotoma načel surovo eno Vranjsko. To ni bila dobra ideja.
- Lpmami
- Prispevkov: 8749
- Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
- Lpmami
- Prispevkov: 8749
- Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
-
- Prispevkov: 9624
- Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
- Kraj: Rimske Toplice
Danes sem narezala toliko kutin, da bo za en pladenj sušilca, bolj iz firbca. No, pa sem poskusila rezino, dve. In, moram reči, da so kar dobre, kisle, sočne, krhke. Zanimivo, nisem si mislila, da so tako dobrega okusa surove. Bom razmislila o naribanih, pomešanih s sladkorjem, morda bo tako nastal sirup zanimiv.