Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kutina - Cydonia oblonga

Odgovori
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Tale naša kutin je letos tako noro polna, da smo že pred mesecem dni morali spodnje veje vse obrati, ker so se pripognile do tal. Če bodo dozorele, jih nekaj prinesem na srečanje.
_________________Živeti na podeželju je najlepše!
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

MARIJAV - samo kot zanimivost - ko si nam jeseni 2015 tudi takole na srečanje prinesla kutine, sem posejala nekaj semen in sedaj imam eno fletkano hčerko tvoje kutine Smile
Jo drugo leto poslikam, letos bo prvo zimo preživela zunaj.
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Fila, a res? Naj ti lepo raste!_________________Živeti na podeželju je najlepše!
kate

Odgovor Napisal/-a kate »

Oooo, a to se da? Bom tudi sama poizkusila.
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

MARIJAV, hvala.

kate, posej v lonček/banjico in jo imej zunaj na hladnem.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

TwityPity je napisal/a:
Hej, te rezine so se pojedle sveže. Na sušenje pa še nisem pomislil, dobra ideja! Poročaj Smile
Do sušenja bo pri meni še malce trajalo, saj so se komaj začele rahlo barvati v rumeno.

Imam vtis, da je zadeva pravzaprav zeloooo pozna. Ker vse doslej pobrane, četudi užitne, so bile nekoliko na silo pobrane (da bi sploh kakšno količino imeli), zelo malo jih je z veseljem ostalo v roki. V naslednjem tednu jih bo še lepa količina za pobiranje, pa je že skoraj november.

Splošno sem zadovoljen, čeprav sem pričakoval bolj intenzivno aromo. Glede na to, da je bila cela druga polovica leta zelo suha, je verjetno toliko, kot se je letos razvilo, kar maksimum.

Limonasta komponenta je prijetna. Dobro za narezati v jogurt ali dodati v čežano. Nisem pa še vedno poskusil kot samostojen kuhan pripravek ali sušeno. Obljubim, da se bom poboljšal.

Vmes sem pomotoma načel surovo eno Vranjsko. To ni bila dobra ideja.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Črt, kako si pa potem odkosmatil usta, he-he?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Z jogurtom, tega uporabljam kot univerzalno protiutež za vsakršne čudne okuse in pojave.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Praktična rešitev - hvala!_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Danes sem narezala toliko kutin, da bo za en pladenj sušilca, bolj iz firbca. No, pa sem poskusila rezino, dve. In, moram reči, da so kar dobre, kisle, sočne, krhke. Zanimivo, nisem si mislila, da so tako dobrega okusa surove. Bom razmislila o naribanih, pomešanih s sladkorjem, morda bo tako nastal sirup zanimiv.
Odgovori