Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2015

Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Moji čiliji krasno napredujejo, vsi nabito polni s plodovi. Tole je le del vlončenih:

Pa še plodovi na Purple Fire:
_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Delmi

Odgovor Napisal/-a Delmi »

Danes sem spet pripravljala bombice s sirčkom. Spiridon, si imel kar prav.
Ker seveda ne pečejo, sem jih čistila brez rokavic. Nato poizkusim prst - peče. Dam v usta dve semenci- kar dobro pečejo. Paprika sama pa še vedno nič.
Torej če ima kdo kakšno modro razlago. Kako je to mogoče, da semena pečejo, meso paprike pa ne. Pa so sigurno dovolj zrele.

Tele čiliji me res vedno znova presenečajo. Tudi to kako so polni, da če bo komu kaj primanjkovalo, naj se kar javi. Drugače sem pa družino preskrbela za naslednjih 20let :-)

Tako, zdajle pa na čili roštiljado. Še malo Pimientos de Padron na žaru. Se že veselim degustacije. Upam, da bo pridelek družbi všeč.
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Je kar nekaj vrst čilijev kjer pečejo samo semena. Prosim ne me spraševat sedaj katera so ta._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
dejan84

Odgovor Napisal/-a dejan84 »

danes jedel ene lemon drop o mati bozja, kako to zge, pa ta naj bi bil precej blaga sorta.

jalapenote sploh ne vem ce bi probal na surovo, posebej ne tistih, ki so ze rdeci ali se barvajo proti rdeci
Trocki

Odgovor Napisal/-a Trocki »

Niti ne. Lemon drop naj bi imel po nekaterih podatkih celo 30.000 - 50.000 scovilov. Razz Bo pa letos vse extra pekoče po moje.
Zelenc

Odgovor Napisal/-a Zelenc »

Jest sm prejle pojedel enega zelo zrelega jalapena - sem imel še pol ure žerjavico v žnablih kot da bi pojedel Morugo...
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

V tej vročini so nekatere sorte čisto ponorele; včeraj sem si za malico pripravil dve papričice Bulgarian Carrot - v primerjavi s habaneri, šala mala, sem si mislil .... Cool Laughing

Ampak, trajna pekočina na ustnicah in jeziku, ki ni hotela izginiti Evil or Very Mad Evil or Very Mad

Zmogel sem enega in polovičko, več ni šlo Embarassed . Res pa je ta sorta ena tistih, totalno "zmešanih", kar se odraža tudi pri podatkih za skovile.
Večinoma ga rangirajo nekje med 5,000 in 30,000 skovilov, vendar se najdejo podatki za 2.500 do 5.000 in 50.000 do 100.000 skovilov.

Pravi humorist med čiliji Shocked Wink .

LP_________________mfranc
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Zelenc je napisal/a:
Jest sm prejle pojedel enega zelo zrelega jalapena - sem imel še pol ure žerjavico v žnablih kot da bi pojedel Morugo...

Ko boš pojedel Morugo boš mislil, da si pri zobarju in , da si dobil inekcijo preden ti bodo zob ven dali. on je_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Spiridon

Odgovor Napisal/-a Spiridon »

Jaz ob narezku za dopoldansko malico prakticiram Serrano, vendar jih več kot šest komadov ne uspem pospraviti. Lanski so bili dosti blažji,
a tile letošnji, iz rastlinjaka, so pa prav hudičevi. Vsaj zame, ki še ne prakticiram, da bi že zjutraj namesto kave pil nitroglicerin Laughing

LP
Zelenc

Odgovor Napisal/-a Zelenc »

Pajo, poznam filing Moruge. Sem bil lani enkrat preveč pogumen, potem mi je bilo pa žal. Pol ure sem bil paraliziran...
Odgovori