Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paprika 2020

Odgovori
češnca
Prispevkov: 465
Pridružen: Če Nov 29, 2018 1:00 am

Odgovor Napisal/-a češnca »

Kar fovš sem vam. Pri meni je od paprik točno pol p-ja. Laughing
Edini dve s plodovi sta iz ukrajinskega semena in kupljena hibridna sadika.

Počakala bom, da naredijo seme za hladno podnebje, enako kot pri paradižniku.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Prispevkov: 17337
Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

brbr: tole so potomci tvojih "zvončkov". Ne pečejo! Very Happy



Komaj čakam, da bodo vsi lepo rdeči. To bo krasen pogled.
brbr
Prispevkov: 8008
Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a brbr »

Muha, bojim se, da ne boš dočakala, da bodo vsi rdeči, ker rdečijo zelo pozno/počasi. So sezone, ko na mojem senčnem vrtu komaj novembra kakšen postane rdeč in lahko poberem seme. Tako mi pojemo po večini še zelene plodove. Meni se zdijo zelo okusni/aromatični. Dosti bolj kot paprike.

No, me veseli, da ne pečejo...._________________naredimo svet lepši
Andrej Banko
Prispevkov: 5235
Pridružen: Ne Maj 31, 2015 2:00 am
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Ker so v loncih, se jih pozneje lahko prestavi kam noter.
Jaz sem lani tako skrival lonec z dvema mini oranžnima paprikama ponoči v garaži. Čisto vsi plodovi so dozoreli. Zadnjega sem pojedel na začetku februarja.
mfranc
Prispevkov: 4661
Pridružen: Sr Jun 05, 2013 2:00 am
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Muha, tole pa je lepo za videt, v tej malo skromni sezoni palec gor

Škoda, da ne pečejo Laughing_________________mfranc
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Prispevkov: 17337
Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

AB ima prav. Ravno zato so v loncih, da jih bom lahko dala na stopnišče, kjer bodo počasi dozorevale. Pri večjih se mi ni obneslo, pri mini papričicah pa vedno.

mfranc: pred serviranjem se jih lahko potrese z nekaj močno pekočega čilija v prahu. Ali pa injicira z injekcijo Wink Laughing
Uporabniški avatar
lpmami
Prispevkov: 8374
Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Moje škofove kape so bile vedno nepekoče, ko so bile zelene in sem jih jedla kot paprike. Potem sem enkrat pustila zoreti do rdeče - uf, kako je peklo!_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
brbr
Prispevkov: 8008
Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a brbr »

meni je lani v loncu lepo dozorel tudi Ljubov dlan. Tudi letos imam dve rastlini posajeni v loncu. Zaenkrat so plodovi še zeleni.

Lpmami, to niso škofove kape. Te ne pečejo tudi, ko so zrele._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
lpmami
Prispevkov: 8374
Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Lahko da niso. Dobila sem jih na Gartlcu pod tem imenom._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Prispevkov: 17337
Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

lpmami: oblika ploda je res podobna škofovi kapici. Tudi rast je bolj podobna čilijem kot papriki. Domnevam, da gre tu za ublaženo varianto škofove kape.
Včeraj sem pokusila en zares zelo zrel plod, na jeziku mi je še vsaj 10 minut ostal nežen okus pekočine. Tak, ravno pravi. Med žvečenjem se je pa praktično ne zazna.
Odgovori