Muha, bojim se, da ne boš dočakala, da bodo vsi rdeči, ker rdečijo zelo pozno/počasi. So sezone, ko na mojem senčnem vrtu komaj novembra kakšen postane rdeč in lahko poberem seme. Tako mi pojemo po večini še zelene plodove. Meni se zdijo zelo okusni/aromatični. Dosti bolj kot paprike.
No, me veseli, da ne pečejo...._________________naredimo svet lepši
Ker so v loncih, se jih pozneje lahko prestavi kam noter. Jaz sem lani tako skrival lonec z dvema mini oranžnima paprikama ponoči v garaži. Čisto vsi plodovi so dozoreli. Zadnjega sem pojedel na začetku februarja.
AB ima prav. Ravno zato so v loncih, da jih bom lahko dala na stopnišče, kjer bodo počasi dozorevale. Pri večjih se mi ni obneslo, pri mini papričicah pa vedno.
mfranc: pred serviranjem se jih lahko potrese z nekaj močno pekočega čilija v prahu. Ali pa injicira z injekcijo
Moje škofove kape so bile vedno nepekoče, ko so bile zelene in sem jih jedla kot paprike. Potem sem enkrat pustila zoreti do rdeče - uf, kako je peklo!_________________Barvit pozdrav, Ladka s Povelj, Bahnkova Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Lahko da niso. Dobila sem jih na Gartlcu pod tem imenom._________________Barvit pozdrav, Ladka s Povelj, Bahnkova Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
lpmami: oblika ploda je res podobna škofovi kapici. Tudi rast je bolj podobna čilijem kot papriki. Domnevam, da gre tu za ublaženo varianto škofove kape. Včeraj sem pokusila en zares zelo zrel plod, na jeziku mi je še vsaj 10 minut ostal nežen okus pekočine. Tak, ravno pravi. Med žvečenjem se je pa praktično ne zazna.