Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Pripravimo Gartlc čaj
Mfranc, tudi mene zanima, kako ti bo všeč ta čaj. Ker veliko pijem prave čaje, se spomnim, da sem pred leti že pila pekoč čaj, kupljen, ampak se ne spomnim več sestavin. Mi pa tisti čaj ni bil včeš. Za čilije se takrat še nisem zanimala. Poslusila sem pa tudi že čokolado s čilijem - zelo dobra.
Mogoče bom tudi jaz v črn čaj dodala malo čilija.
Mogoče bom tudi jaz v črn čaj dodala malo čilija.
Takole: natehtal sem
- 55 g črnega čaja, ni šel v promet, odkar je moderen zeleni čaj
- 15 g čilija, predlanski Cayenne - ne gre v promet, ker je preveč milega značaja .
K sreči imam dovolj ostrejše municije, če bo potreba
- 50 g posušena semena kakavovca, po potrebi ga bom še dodal - sploh če je res "krivec" za hormon sreče
Čili in kakavovec sem ročno nadrobil, zmešal in dobil tole:
Uf, se je nakuhalo, predvsem zdrobljeni kakavovec
Okus?, poročam .
http://www.svet-je-lep.com/zdrav-duh-v-zdravem-telesu/hranilna-vrednost-in-sestava-kakava/
LP_________________mfranc
- 55 g črnega čaja, ni šel v promet, odkar je moderen zeleni čaj
- 15 g čilija, predlanski Cayenne - ne gre v promet, ker je preveč milega značaja .
K sreči imam dovolj ostrejše municije, če bo potreba
- 50 g posušena semena kakavovca, po potrebi ga bom še dodal - sploh če je res "krivec" za hormon sreče
Čili in kakavovec sem ročno nadrobil, zmešal in dobil tole:
Uf, se je nakuhalo, predvsem zdrobljeni kakavovec
Okus?, poročam .
http://www.svet-je-lep.com/zdrav-duh-v-zdravem-telesu/hranilna-vrednost-in-sestava-kakava/
Uh, kakavova semena so doma že dolgo, žal se ne spomnim od kje so. Verjetno kupljena pa v kakšni bio trgovini, bio drogeriji . Mogoče v Kalčku.
Vprašajta Google za semena kakavovca
No, čaj sem si skuhal, je kar ugodna kompozicija okusov posameznih sestavin, nič ne izstopa. Okus pa še izboljša malo mleka.
Mogoče bom dodal še nekaj kakavovih zrn, ali pa črne čokolade. Čili in čokolada sta res znana partnerja in na spletu najdete kup receptov za čili/čokolada/čaj kombinacije. Tudi z zelenim čajem seveda.
Sigurno pa bom približno polovico mešanice "dodelal" s čilijem, za podvojitev skovilov, in z dodatkom črne čokolade.
Za slučaj hude zime .
Vprašajta Google za semena kakavovca
No, čaj sem si skuhal, je kar ugodna kompozicija okusov posameznih sestavin, nič ne izstopa. Okus pa še izboljša malo mleka.
Mogoče bom dodal še nekaj kakavovih zrn, ali pa črne čokolade. Čili in čokolada sta res znana partnerja in na spletu najdete kup receptov za čili/čokolada/čaj kombinacije. Tudi z zelenim čajem seveda.
Sigurno pa bom približno polovico mešanice "dodelal" s čilijem, za podvojitev skovilov, in z dodatkom črne čokolade.
Za slučaj hude zime .